Αρχική Ειδήσεις Ανδρέας Κτενάς: «Σε εξέλιξη η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας»...

Ανδρέας Κτενάς: «Σε εξέλιξη η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας» – Αυτοψία στα έργα μνημείων της Λευκάδας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων

0
2021.04.09 @ Ανδρέας Κτενάς: «Σε εξέλιξη η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας» - Αυτοψία στα έργα μνημείων της Λευκάδας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Πολιτισμός #Μνημεία #ΕΣΠΑ #ESPA #ThisIsESPA #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Τις εργασίες που εκτελούνται σε εκκλησιαστικά μνημεία, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ), Ολυμπία Βικάτου, και ο πατέρας Ιωαννίκιος Ζαμπέλης της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης.

«Είχαμε την ευκαιρία, με την Προϊσταμένη της ΕΦΑΑΙΤΛ, κα. Ολυμπία Βικάτου, τον πατέρα Ιωαννίκιο και υπηρεσιακούς παράγοντες, να διαπιστώσουμε την ομαλή έναρξη των εργασιών στα προσφάτως ενταγμένα μνημεία στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

 Στο πλαίσιο αυτό, επιθεωρήσαμε το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, τον Άγιο Γεώργιο στους Σκάρους, τον Άγιο Γεώργιο Λευκάδας και την Παναγία την Οδηγήτρια στην Απόλπαινα. Μνημεία που θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να διατηρήσουμε, να αποκαταστήσουμε και να αναδείξουμε, αφού αποτελούν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά μας.

 Είμαστε περήφανοι για την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Μητρόπολη, που έχει φέρει απτά αποτελέσματα και για πρώτη φορά εκτελούνται τόσα πολλά έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκάδα μας.» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά
Επόμενο άρθροΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο τουριστικό περίπτερο