Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Απεβίωσε ο γλύπτης Θεόδωρος

Απεβίωσε ο γλύπτης Θεόδωρος

0

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Θεόδωρος, το εμβληματικό έργο του οποίου κοσμεί τον κεντρικό σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.Έργα του Θεόδωρου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία ενώ έργα του παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της έκθεσης documenta 14 στην Αθήνα και το Κάσελ.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και στην Academie du Feu. Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης. Επιθυμία του ήταν αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης Γλυπτικής, Αρχιτεκτονικής και Επικοινωνίας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία CitiesinBalance ή σε κάποιον άλλο κοινωφελή οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

www.zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λευκάδα, για την διεξαγωγή του “8ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου”
Επόμενο άρθροΘανάσης Περδικάρης: Δεν ζητάμε από κανέναν να εξυψώσει την δημοτική αρχή, αλλά να μας κρίνουν αντικειμενικά