Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Οι αποδράσεις με ελικόπτερο που έγραψαν ιστορία!

Οι αποδράσεις με ελικόπτερο που έγραψαν ιστορία!

0
PALAIOKOSTAS2 503 355

PALAIOKOSTAS2 503 355

Πρώτος διδάξας ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο έφερε στη μνήμη όλων την πρώτη απόδραση που έγινε στα χρονικά της Ελλάδας με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού! Ήταν αυτή του Βασίλη Παλαιοκώστα! Ακολούθησαν άλλες;

Κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε το απόγευμα της Κυριακής ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος αν και δεν κατάφερε τελικά να αποδράσει, “ξύπνησε” παλιές μνήμες παρόμοιων αποδράσεων με χαρακτηριστικότερη αυτή του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ίσως ο πιο γνωστός κακοποιός, έχει απασχολήσεις τις Αρχές αλλά και την κοινωνία με ληστείες, απαγωγές αλλά και θεαματικές αποδράσεις. Ήταν τον Ιούνιο του 2006, όταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας πιάνει στον ύπνο αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι μένουν να τον κοιτούν να το σκάει με ελικόπτερο. Πρόκειται για την πρώτη απόδραση που γίνεται από ελληνικές φυλακές με ελικόπτερο και μάλιστα όχι από οποιεσδήποτε φυλακές, αλλά από τις φυλακές Κορυδαλλού, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Την απόδραση φαίνεται να είχε σχεδιάσει ο αδερφός του Νίκος Παλαιοκώστας. Μαζί του είχε αποδράσει και ο αλβανικής καταγωγής Αλκέτ Ριζάι. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει άφαντος μέχρι το 2008 όταν συλλαμβάνεται τον Σεπτέμβριο ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Τα 12 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε ως λύτρα δόθηκαν σε προσημειώμένα χαρτονομίσματα με αποτέλεσμα ο Βασίλης Παλαιοκώστας να συλληφθεί όχι όμως για πολύ… Στις 22 Φεβρουαρίου το 2009, ο Βασίλης Παλαιοκώστας θα αποδράσει για δεύτερη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού και πάλι με ελικόπτερο! Μαζί του απέδρασε και πάλι ο Αλκέτ Ριτζάι, όπως και τον Ιούνιο του 2006. Μάλιστα την επόμενη ημέρα της απόδρασής τους δηλαδή τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η απολογία τους για την πρώτη τους απόδραση!

Δείτε το βίντεο από την κινηματογραφική απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο

Αξίζει να σημειωθεί η σύμπτωση ότι ήταν Κυριακή 22 Φεβρουαρίου όταν απέδρασε για δεύτερη φορά ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός επιχειρεί να αποδράσει επίσης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.

Ολοκληρωμένο σχέδιο εναέριας απόδρασης τύπου Παλαιοκώστα φαίνεται πως είχαν και ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό σχετικικών ευρημάτων σε 4 USB, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, “το σχέδιο της εναέριας απόδρασης ήταν πολύ πιο… προχωρημένο από αυτό της διπλής απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα”. Επίσης φαίνεται πως οι “Πυρήνες” αναζητούσαν κυρίως τους τρόπους αλλά και τις αιτίες που θα προφασίζονταν στους υπευθύνους των εταιρειών ενοικίασης προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες τόσο των ίδιων όσων και των αρμόδιων διωκτικών αρχών. Θα προφασίζονταν λοιπόν ότι ήθελαν να δουν από ψηλά οικόπεδα τα οποία επιθυμούσαν να αγοράσουν.

Θυμουλέα Ιωάννα

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚατερρίφθη ελικόπτερο στις φυλακές Τρικάλων
Επόμενο άρθροΑξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Πειθαρχικό δίκαιο, Εργασιακά