Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Εντείνονται οι πιέσεις προς τους Δήμους για αποστολή λιστών

Εντείνονται οι πιέσεις προς τους Δήμους για αποστολή λιστών

0
manitakis

manitakis

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ΤΑ.

Διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις επιμένουν οι εργαζόμενοι στους δήμους που έχουν καταλάβει συμβολικά τις διευθύνσεις προσωπικού και δεν επιτρέπουν να σταλούν οι λίστες στο Υπουργείο με το προσωπικό που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.

Αμετακίνητοι οι Δήμαρχοι
Να μην στείλουν λίστες υπαλλήλων για διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιμένουν οι Δήμαρχοι, ενώ οι εργαζόμενοι στους Δήμους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Δεν περισσεύει κανείς λένε οι δήμαρχοι και διερωτώνται, μετά και το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων, με τι προσωπικό θα ασκήσουν τις διακόσιες επιπλέον αρμοδιότητες που θα αναλογούν στους δήμους από 1/1/2013. Δεν είναι αντίθετοι στην κινητικότητα, αλλά στις απολύσεις χωρίς αξιολόγηση.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και έχει εκπνεύσει η διορία δέχεται στοιχεία γιατί εκτός από τους δήμους η διαθεσιμότητα αφορά και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε νέες στάσεις εργασίας.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί με έγγραφό του, τους φορείς που δεν αποστέλλουν στοιχεία για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ότι θα προχωρήσει το ίδιο σε διαδικασία, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους αορίστου χρόνου διοικητικούς υπαλλήλους, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από την απογραφή, χωρίς εξαιρέσεις.

Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία σύμφωνα με το Υπουργείο θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων που θα εξαιρούνταν από την εφαρμογή του νόμου είτε γιατί προσελήφθησαν με διαγωνιστικές διαδικασίες, είτε επειδή απαλλάσσονται υπαγόμενοι στις ειδικές εξαιρέσεις του νόμου, αφού τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων που διαθέτουν μόνο οι υπηρεσίες.

Κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων, (εκτός παιδικών σταθμών), την Παρασκευή μετά τις 10 το πρωί – Συγκέντρωση ΠΕΔΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, πρόκειται να προχωρήσουν την Παρασκευή οι δήμοι της Αττικής. Η στάση εργασίας θα συνοδευτεί από συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων, στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι δήμοι, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενέργειες προβολής των αιτημάτων και της προσφοράς τους στην κοινωνία.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ για τις 3 Δεκεμβρίου, όταν θα αποφασισθεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά. Η ΚΕΔΕ καλείται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα για την προβολή της προσφοράς της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία.

Στο τελικό της ψήφισμα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής τονίζει ότι θα εναντιωθεί στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων και ότι θα αναζητήσει κάθε πρόσφορο μέσο –διοικητικό ή δικαστικό– για να τις εμποδίσει.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΕκλογή Αντιπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου Χρ. Μασσαλά “Ερωτήσεις Κρίσεως”