Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Δημόσιο: Ως έχει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για 10 ακόμη...

Δημόσιο: Ως έχει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για 10 ακόμη μήνες

0

Κανονικά ως έχει θα καταβάλλεται, μέχρι και τον Δεκέμβριο, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι όποιες αλλαγές στο ύψος και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος θα ισχύσουν μετά απ’ αυτό το διάστημα, όταν και θα έχει πια ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης και γνωμοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία δίνεται παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου η επιτροπή αξιολόγησης να ολοκληρώσει το έργο της και εν συνεχεία, περιθώριο δύο μηνών ώστε να εκδοθεί η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφασης, που θα προσδιορίσει τους δικαιούχους, το ύψος και τους όρους καταβολής του επιδόματος.

Στην αιτιολογική έκθεση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι η θέσπιση νέων χρονικών ορίων κρίνεται απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων, καθώς και του χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας καθορισμού των δικαιούχων, του τρόπου υπολογισμού και του ύψους του επιδόματος στη βάση διαβάθμισης της έκτασης και της συχνότητας έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Η συνέχιση καταβολής του επιδόματος αποτελεί βασικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποίησε χθες 24ωρη πανελλαδική απεργία και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Προηγούμενο άρθροΑπολογιστικά στοιχείο ΚΤΕΟ 2018
Επόμενο άρθρο«Άρωμα» Ελλάδας και… στα δώρα των φετινών Όσκαρ