Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Ο τουρκικός όμιλος Doguş εξαγόρασε το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου

Ο τουρκικός όμιλος Doguş εξαγόρασε το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου

marina

Είναι ο όμιλος που φερόταν το καλοκαίρι να ενδιαφέρεται για τη μαρίνα Λευκάδας.

Όπως αναφέρει η iefimerida μετά τη μαρίνα Λέσβου, άλλο ένα τουρκικό οικονομικό «χτύπημα» έλαβε χώρα αυτές τις μέρες, με τον κολοσσιαίο τουρκικό όμιλο Doguş να εξαγοράζει το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου.

Ο εν λόγω όμιλος, από τους μεγαλύτερους της γείτονος χώρας, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν, την οποία στηρίζει και αυτός με τη σειρά του.

Κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, 4 τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, STAR, NTV Spor, CNBC), ηγείται στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εκπροσωπεί τον όμιλο Volkswagen στην Τουρκία, έχοντας στην ιδιοκτησία του συνολικά 150 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 30.000 εργαζόμενους.

Η Doguş Group είχε εκδηλώσει το περασμένο καλοκαίρι ενδιαφέρον για την αξιοποίηση τεσσάρων μαρινών στην Αθήνα, την Κέρκυρα, την Λευκάδα και την Πελοπόννησο, έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς αναφέρει:

«Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η DOĞUŞ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.

Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά (και δύναται να αναπροσαρμοστεί) με τύπο ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας Flisvos Marina επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016.»

floisvos