Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα ΣΟΚ: Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Δόριζας

ΣΟΚ: Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Δόριζας

Amstel-Live-001

Τραγικό φινάλε για έναν από τους κορυφαίους έλληνες ντράμερ.

Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο μουσικός κόσμος της χώρας μας καθώς ένας από τους κορυφαίους ντράμερς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Το πρωί κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η δυσάρεστη είδηση ότι σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο Σπύρος Δόριζας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις φίλων και συναδέλφων του στο facebook, o Σπύρος το βράδυ αισθάνθηκε πόνους στο σώμα, πήγε στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς τον πρόδωσε η καρδιά του.

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Joel Spencer και άλλους μεγάλους ντράμερς του Σικάγο. Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992. Διατέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπαντα του Prospect High School. Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 και ήταν ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα. Ήταν καθηγητής στο Modern Music School – Αθήνας και Χαλκίδας κι αυτήν την περίοδο ο Σπύρος έπαιζε ντραμς στο σχήμα με την Νατάσα Θεοδωρίδου.

Αύριο Τρίτη θα γίνει ο αποχαιρετισμός του στην Αθήνα και η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά.

Kαλό ταξίδι Σπύρο..

Πηγή: http://www.tralala.gr