Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Υποχωρεί από σήμερα η...

Εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Υποχωρεί από σήμερα η κακοκαιρία

0

Υποχωρεί σταδιακά από σήμερα η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας κυρίως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας φαίνεται πως βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κρήτη, όπου σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά όλης της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί το τελευταίο 24ωρο εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων, από περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Αττική, έγιναν 131 κλήσεις για κοπές δέντρων και 97 για απομάκρυνση αντικειμένων. Στην Κρήτη έγιναν 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων, ενώ πραγματοποιήθηκαν μεταφορές τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς η Πυροσβεστική δέχθηκε 13 κλήσεις για κοπές δέντρων και τρεις για απομακρύνσεις αντικειμένων. Στη Σαμοθράκη, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκαν 16 παροχές βοήθειας για διάνοιξη δρόμων και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα-φάρμακα-καύσιμα). Στην περιοχή Καλεσμένο Ευρυτανίας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφερθούν δύο άτομα σε ασφαλές σημείο. Στη δημοτική κοινότητα Γλυφάδας Ευβοίας πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενούς από την οικία του σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα παραμένουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 10 μποφόρ, τοπικά. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Παράλληλα, κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πάντως, αναμένεται να εξασθενήσουν από σήμερα το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ και ο υδράργυρος θα ανέβει.

Ενδεικτικά, σήμερα το πρωί η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -14 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-12,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-10), στην Κερασιά Πέλλας (-9,6) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1).

Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo έως το πρωί της Δευτέρας ήταν στην Ασή Γωνιά των Χανίων (βροχόπτωση 192 χιλιοστών μέσα στις δέκα πρώτες ώρες της ημέρας), στο Σέμπρωνα Χανίων (133), στις Βρύσες Χανίων (84), στον Αλικιανό Χανίων (80) και στους ‘Αγιους Πάντες Χανίων (65).

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες ώρες της Τρίτης θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΌσκαρ: Το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε «Η Ευνοούμενη» του Λάνθιμου
Επόμενο άρθροΔιοργάνωση χορού από τον Α.Ο Τηλυκράτη