Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Μετά τη θύελλα «διαψεύδει» την εκκένωση η Κομισιόν

Μετά τη θύελλα «διαψεύδει» την εκκένωση η Κομισιόν

0
mousouroulis

mousouroulis

Προσπάθεια να εκτονωθεί η οργή της κοινής γνώμης.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες επιχειρήθηκε να εκτονωθεί η οργή της κοινής γνώμης και η πολιτική κρίση που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του υπουργού Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη ότι η τρόικα ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι απ’ τα μικρά νησιά για να γίνει οικονομία!

Το protothema.gr έφερε πρώτο στη δημοσιότητα την αιχμηρή αναφορά του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, η οποία διατυπώθηκε ενώπιον 70 εφοπλιστών και παραγόντων της ναυτιλίας στη διάρκεια ομιλίας του στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά.

Ο σάλος που δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη από την αποκάλυψη του protothema.gr προκάλεσε αναστάστωση και αμηχανία στο πρωθυπουργικό γραφείο. Το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε να μάθει από τον κ. Μουσουρούλη τι ακριβώς είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στους εφοπλιστές στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Επειδή όμως ο κ. Μουσουρούλης δεν μπορεί να διαψεύσει κάτι που άκουσαν 70 άνθρωποι, ο υπουργός Ναυτιλίας επιστράτευσε μια δημιουργική – είναι αλήθεια- εκδοχή των όσων συνέβησαν ακροβατώντας ανάμεσα στην διάψευση του εαυτού του και στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ.

«Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του protothema.gr και του Μηνά Τσαμόπουλου ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εκκενωθούν όποια νησιά κατοικούνται από λιγότερους των 150 Ελλήνων διότι… επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό!

«Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν αναφέρεται ότι η τρόικα δεν έθεσε το θέμα της αναγκαστικής εκδίωξης όσων κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 150 κατοίκων. Δεν το είπαν σε μένα, ισχυρίζεται ο κ. Μουσουρούλης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν διαψεύδει ότι έκανε την σχετική αναφορά μιλώντας στους εφοπλιστές. Ούτε και ισχυρίζεται ότι η τρόικα δεν έκανε την «πρόταση» να εκκενωθούν τα μικρά νησιά σε κάποια άλλη συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας.

Κατά τα λοιπά, ορισμένα μέσα θεωρούν ότι ο κ. Μουσουρούλης διαψεύδει την είδηση που ο ίδιος αποκάλυψε στους εφοπλιστές…

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικράτησε από την στιγμή που αναρτήθηκε η είδηση με την ιδέα των τροϊκανών να εκδιώξουν τους κατοίκους των μικρών νησιών από τις πατρογονικές εστίες τους για λόγους… οικονομίας, είναι ότι η πρώτη διάψευση ήρθε όχι από τον κ. Μουσουρούλη και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών…

«Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, όμως ο κ. Μουσουρούης ήταν σαφής όταν έλεγε στους εφοπλιστές ότι η πρόταση της τρόικας έγινε στο υπουργείο του και όχι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός ότι ο κ. Μουσουρούλης εμμέσως παραδέχθηκε ότι δεν ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών για όσα συζητά με την τρόικα είναι αρμοδιότητα άλλου…

Μετά το σάλο πάντως, η κυβέρνηση ζήτησε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαψεύσει ότι η τρόικα ζήτησε από όσους κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 150 κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Οι αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητά να εγκαταλειφθούν αραιοκατοικημένα νησιά για να γίνει οικονομία, είναι (φυσικά) εντελώς αναληθείς», έγραψε στο twitter ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή : Protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΚουβεντιάζοντας με τη θεια Βασίλω
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στην Λευκάδα