Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς κελσίου

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς κελσίου

0
kakokairia

kakokairia

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενημερώνοντας τους πολίτες και τις αρμόδιες αρχές για την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τα επόμενα 24ωρα.

Η νέα κακοκαιρία θα συνέπεια του βαρομετρικού χαμηλού, με μετωπική δραστηριότητα, που έχει δημιουργηθεί στη Βορειοανατολική Ευρώπη και το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας με το ψυχρό του μέτωπο την Ελλάδα.

Συνέπεια των παραπάνω θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς κελσίου από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα Βόρεια, οι πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και οι  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Μάλιστα, κατά τόπους, όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το Σάββατο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, από τα ξημερώματα σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, και σε βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία και Σποράδες.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, όπου προβλέπεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις από το απόγευμα του Σαββάτου, αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, από το Σάββατο θα πνέουν στα πελάγη πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένιση των ανέμων προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα κατά τόπους στην Κρήτη.

 

Προηγούμενο άρθροAirbnb: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν δεν οριστικοποιήσετε τα στοιχεία έως τις 28 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΑιφνίδιος θάνατος στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς