Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί στο Ιόνιο

Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί στο Ιόνιο

seixis-katar-ionio660

Στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος, προέβη η βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Το περίπου 5000 στρεμμάτων νησί πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ στη βασιλική οικογένεια, παρά το γεγονός ότι η τιμή που ζητούνταν αρχικά ήταν 7 εκατομμύρια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Η μείωση στην τελική τιμή αγοράς αποδίδεται στους αυξημένους φόρους ακινήτων που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι φόροι αυτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν.

Ο εμίρης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί έχει εδώ και πολύ καιρό δείξει το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, αφού φροντίζει να δίνει το «παρών» σε όλα τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που κατά καιρούς εμφανίζονται, όπως το Ελληνικό ή η συγχώνευση της Alpha Bank με την Εurobank.

Mάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε κάνει διακοπές στο Μεγανήσι όπου έφαγε αρνάκι στη σούβλα με τα χέρια. Τότε είχε «βάλει στο μάτι» το Σκορπιό της οικογένειας Ωνάση, ωστόσο δεν μπόρεσε να τον αγοράσει. Έτσι έβαλε πλώρη για την Οξιά η οποία θα γίνει ο προσωπικός παράδεισος του βαθύπλουτου εμίρη στη Μεσόγειο…

Πηγή : http://www.iefimerida.gr