Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Έξι νησιά του Ιονίου αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ

Έξι νησιά του Ιονίου αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ

0
katar

katar

Υποσχέθηκε να λύσει το θέμα της υδροδότησης στην Ιθάκη!

– Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά έξι ελληνικά νησιά του Ιονίου αγόρασε τελικά ο εμίρης του Κατάρ
– Μόνο για την Οξυά πλήρωσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. “Έχει 24 παιδιά και θέλει να αγοράσει ένα νησί για κάθε παιδί του και να χτίσει παλάτια” λέει στο Newsit o Δήμαρχος Ιθάκης
– Θέλει 250 τετραγωνικά να είναι μόνο…η τουαλέτα του

Τελικά ο εμίρης του Κατάρ, Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, γνωστός και ως ο εμίρης με τις παντόφλες, απέκτησε αυτό που ήθελε τόσο πολύ, τον δικό του ελληνικό παράδεισο επί…έξι. Διαβάστε ποιος ειναι ο εμίρης που του ανήκει η μισή Ευρώπη!

Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για την απόκτηση της νήσου Οξυά ξεπεράστηκαν και από προχθές το ελληνικό νησάκι με τις υπέροχες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά ανήκει στον γαλαντόμο εμίρη ο οποίος κατέβαλλε το ποσό των 4.900.000 ευρώ.

Το νησάκι Οξυά ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων. Βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμου, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης στην οποια ανήκει διοικητικά.

Ωστόσο ο εμίρης του Κατάρ δεν αρκέστηκε μόνο στην αγορά της Οξυάς. Απέκτησε 5 ακόμη νησιά του Ιονίου.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος της Ιθάκης, Ιωάννης Κασσιανός “ο εμίρης αγοράσε 6 νησιά. Τα πλήρωσε και καληνύχτα, τελειώσαμε με αυτό. Εκτός από την Οξυά και τα υπόλοιπα 5 νησιά είναι από το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων για τα οποία πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Η Οξυά είναι 5.000 στρέμματα και 1600 στρέμματα είναι τα υπόλοιπα 5”.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΠΑΛΑΤΙ ΜΕ 250 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ…ΤΟΥΑΛΕΤΑ
“Ο εμίρης θέλει να χτίσει ένα παλάτι και εν τω μεταξύ είχε πάει στην πολεοδομία και του είπαν οτι μόνο 250 τετραγωνικά μπορεί να χτίσει και τους είπε οτι 250 τετραγωνικά θέλω να είναι μόνο η τουαλέτα μου. Έτσι ακριβώς τους είπε στην πολεοδομία Ιθάκης” αποκάλυψε ο Δήμαρχος Ιθάκης.

ΕΧΕΙ 24 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ
“Ο εμίρης έχει 24 παιδιά και θέλει να αγοράσει ένα νησί για κάθε παιδί. Εμείς έχουμε 18 νησιά γύρω από την Ιθάκη, αυτός έχει 24 παιδιά, μας λείπουν 6 νησιά αλλά υπάρχουν και άλλα νησιά, θα τα μπαλώσουμε” δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
“Μου είχε υποσχεθεί πριν κλείσει η συμφωνία οτι αν προχωρήσει η αγορά, θα μας φέρει όσο νερό θέλουμε στην Ιθάκη, εμείς γκαγκανιάζουμε το καλοκαίρι για νερό, εμεις δεν έχουμε νερό να ρίξουμε στα λουλούδια μας, ρίχνουμε εμφιαλωμένο. Μας είπε λοιπόν οτι θα δώσει μόνιμη λύση στο θέμα της υδροδότησης. Θα ωφεληθούμε και εμείς σίγουρα και η τοπική κοινωνία. Αυτός θέλει να χτίσει τόσα παλάτια, που ξέρετε μπορεί να χτίσει και του δημάρχου ενα παλάτι” λέει με χιούμορ ο κύριος Κασσιανός.

Πηγή: Newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια
Επόμενο άρθροΤρεις γεωπόνοι από τη Μεσσηνία έβαλαν το λάδι τους σε 17 χώρες