Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

0

Την αναβάθμιση αλλά και επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο επεκτείνεται μέσω πολιτιστικής χορηγίας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ταυτόχρονα, έχει συμβασιοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου η επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (Βεργίνα), ενώ ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την αντίστοιχη προεργασία να έχει γίνει για τους Δελφούς και τα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ροτόντα, Λευκός Πύργος).

Επιπρόσθετα, ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού, τέθηκε σε λειτουργία η ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή υπηρεσία για τους επαγγελματίες του τουρισμού (b2b), η οποία έγινε δεκτή με ικανοποίηση κατά την παρουσίασή της και ήδη χρησιμοποιείται από τους πιστοποιημένους συνεργάτες του τουριστικού κλάδου. Παράλληλα, ικανοποιείται το διαχρονικό αίτημα των ξεναγών για χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία.

Εκδοτήρια ταχείας διέλευσης στην Ακρόπολη

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Ακρόπολης, το σημαντικότερο μνημείο της χώρας που δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο, εντάσσεται η δημιουργία εκδοτηρίων ταχείας διέλευσης (fast lane) που έχουν ήδη ξεκινήσει να εξυπηρετούν όσους εκδίδουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους και επιθυμούν να προμηθευτούν εύκολα και γρήγορα εισιτήρια για δικαιούχους ελεύθερης εισόδου που συνοδεύουν (πχ οικογένειες με παιδιά). Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν οικίσκοι με αυτόματους πωλητές για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εκδίδουν τα εισιτήριά τους επιτόπου. Επίσης, σε συνέχεια σχετικής έγκρισης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προχωρούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στις εισόδους του χώρου για την καλύτερη υποστήριξη του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των κανονικών εισιτηρίων που εκδίδονται διαδικτυακά από μεμονωμένους επισκέπτες διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας στο 10%. Συνολικά, τον Μάιο και του Ιούνιο το 50% των εισιτηρίων εκδόθηκαν από εναλλακτικά κανάλια πώλησης εκτός των εκδοτηρίων (διαδικτυακή εφαρμογή, αυτόματοι πωλητές, εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων στη Ροβέρτου Γκάλι), συμβάλλοντας στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στη βελτίωση της εμπειρίας της επίσκεψης.

 

 

Προηγούμενο άρθροAirbnb: Στα 1,4 δισ. δολάρια το όφελος της ελληνικής οικονομίας το 2018
Επόμενο άρθροΌλες οι αποχρώσεις του μπλε στο νησάκι του Άϊ Νικόλα