Αρχική Top Stories Επέλαση της κακοκαιρίας «Χιόνη» – Που υπάρχουν προβλήματα

Επέλαση της κακοκαιρίας «Χιόνη» – Που υπάρχουν προβλήματα

0

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Χιόνη», με περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης να πλήττονται περισσότερο αυτή την ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr έως τις 8 το πρωί σήμερα, ήταν στον νομό Χανίων (100 χιλιοστά στο Έλος, 58 στο Ακρωτήρι και 51 στο κέντρο της πόλης) και στη Στενή Ευβοίας (53 χιλιοστά).

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα πλοία να παραμένουν «δεμένα» σε πολλά λιμάνια.

Σήμερα το πρωί, οι ισχυρότερες ριπές που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo, ήταν στον Ισθμό Κορίνθου (134 χιλιόμετρα την ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (124 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (109), στη Σαμοθράκη (105) και στη Μονεμβασιά (105).

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν έως το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν σταδιακά και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, προτού εξασθενήσουν.

Προβλήματα στα Χανιά

Προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα Χανιά, καθώς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σε πολλά σημεία της εθνικής αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και πετρών με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πολλοί δρόμοι, κυρίως στους πρώην περιαστικούς δήμους, μετατράπηκαν σε ποτάμια και η διέλευση από αυτούς ήταν αδύνατη, καθώς η ένταση και η διάρκεια της βροχής είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες νερού στο οδόστρωμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα τους.

Παράλληλα, με απόφαση του δήμου, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΠειραιάς: Ομολόγησε την άγρια δολοφονία του 79χρονου συγκατοίκου της
Επόμενο άρθροΕπιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας