Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Επίδομα στέγασης: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα στέγασης: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Προς τα τέλη της εβδομάδας προσδιορίζεται χρονικά η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα κατατίθενται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το επίδομα στέγασης, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Τάσος Τάγαρης, εξήγησε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του taxisnet, θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ, θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.) ενώ ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, ο κ. Τάγαρης σημείωσε επιπλέον ότι εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση, όπως παγίως συμβαίνει στα προνοιακά προγράμματα.

Αν, τέλος, κάποιο από τα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένο θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας με την υποβολή δικαιολογητικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ποσά του επιδόματος και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.