Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Επίδομα στέγασης: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα στέγασης: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

0

Προς τα τέλη της εβδομάδας προσδιορίζεται χρονικά η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα κατατίθενται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το επίδομα στέγασης, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Τάσος Τάγαρης, εξήγησε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του taxisnet, θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ, θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.) ενώ ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, ο κ. Τάγαρης σημείωσε επιπλέον ότι εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση, όπως παγίως συμβαίνει στα προνοιακά προγράμματα.

Αν, τέλος, κάποιο από τα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένο θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας με την υποβολή δικαιολογητικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ποσά του επιδόματος και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Αγωνία για τον κτηνοτρόφο που παρασύρθηκε από χείμαρρο
Επόμενο άρθροΟΠΕΚΑ: Στις 7 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού