Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Εποχική γρίπη: Στους 118 οι νεκροί – Μειώνονται σταδιακά τα κρούσματα

Εποχική γρίπη: Στους 118 οι νεκροί – Μειώνονται σταδιακά τα κρούσματα

0

Μειώνεται σταδιακά η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς ωστόσο ο κίνδυνος να έχει παρέλθει.

Όπως προκύπτει από την έκθεση επιδημιολογικής παρατήρησης, την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι από επιπλοκές της γρίπης, αριθμός μικρότερος απ’ αυτόν που καταγράφονταν ανά εβδομάδα το μήνα Φεβρουάριο. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται 118 και μόλις οι 13 εξ’ αυτών ήταν ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την εβδομάδα από 4 έως 10 Μαρτίου 2019, οι επισκέψεις σε γιατρό με γριπώδη συνδρομή παρουσίασαν μείωση σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Συνολικά, από την αρχή εμφάνισης της γρίπης στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 353 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 340 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εξ’ αυτών, οι 53 (ποσοστό 16%) ήταν εμβολιασμένοι.

Από τα 203 κλινικά δείγματα που ελέγχθησαν απ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας, την προηγούμενη εβδομάδα, τα 52 (ποσοστό 25,6%) ήταν θετικά για τους ιούς γρίπης τύπου Α.

Προηγούμενο άρθροΣτη δημοσιότητα το σχέδιο για τη νέα Γ’ Λυκείου και την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΟι κενές θέσεις για ειδίκευση γιατρών σε νοσοκομεία του Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης