Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Κοινωνικό μήνυμα για την Αντιπυρική προστασία

Κοινωνικό μήνυμα για την Αντιπυρική προστασία

fire199

Με απόφαση του Ε.Σ.Ρ. εγκρίθηκε η δωρεάν μετάδοση του κοινωνικού μηνύματος.

Προβολή κοινωνικού μηνύματος (spot) για την αντιπυρική προστασία.

ΣΧΕΤ: Η υπ΄ αριθμ. 204 από 16.07.2012 Απόφαση του Ε.Σ.Ρ.

1. Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από αίτημα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), με την ανωτέρω σχετική Απόφαση (επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο), ενέκρινε τη δωρεάν μετάδοση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ενός ραδιοφωνικού μηνύματος για την αντιπυρική περίοδο.

2. Η μετάδοση του μηνύματος αυτού, σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, αφορά στο χρονικό διάστημα από σήμερα (18-07-2012) μέχρι και την Κυριακή 30-09-2012.

3. Κατόπιν τούτου, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παρακαλούνται όπως συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αναπαράγοντας το spot αυτό σε ζώνες αυξημένης ακροαματικότητας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με σκοπό την ταχεία αντίδραση και ανταπόκριση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

4. Οι Κεντρικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, που εδρεύουν στην περιοχή της Αττικής, θα εφοδιαστούν με το υλικό αυτό με μέριμνα του Γραφείου μας.

5. Τα Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας παρακαλούνται να ενημερώσουν τους κατά τόπους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την αναπαραγωγή του ραδιοφωνικού κοινωνικού μηνύματος, βάσει της συνημμένης απόφασης του Ε.Σ.Ρ., και να τους αποστείλουν το υλικό με το ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, το οποίο είναι διαθέσιμο στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, για απευθείας λήψη (download):

• Στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος http://www.fireservice.gr και συγκεκριμένα στην αρχική σελίδα στην ενότητα κοινωνικά μηνύματα / τηλεοπτικό – ηλεκτρονική διεύθυνση/link: [εδώ].

• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση/link: [εδώ] και [εδώ].

6. Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο μας με τον Υπαστυνόμο Β’ Παναγιώτη Δούμα στα τηλέφωνα 210-6981189 και 6947619236.

7. Το Γραφείο του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωση τους.

Εμείς προχωρήσαμε στην δημιουργία ενός βίντεο χρησιμοποιώντας το ηχητικό μηνύμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πλάνων από την πυρκαγιά στην Καρυά το 2010.