Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Oι δύο φοιτητές που έχασαν την εξεταστική αλλά…

Oι δύο φοιτητές που έχασαν την εξεταστική αλλά…

1
14969

14969

Kέρδισαν τον διαγωνισμό στο Ίδρυμα Νιάρχου και 18.000 ευρώ!

O Σπύρος Γιωτάκης και ο Άγις-Παναγιώτης Μουρελάτος είναι δύο φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, ο πρώτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο δεύτερος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πριν καν αποφοιτήσουν από τη σχολή τους θα μπορούν να λένε ότι σχεδίασαν ένα κτίριο που θα αναγνωρίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Είναι νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) με θέμα τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του εργοταξίου στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

Στον σπουδαστικό διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 93 υποψήφιες προτάσεις τις οποίες δημιούργησαν 250 φοιτητές. Οι δέκα επικρατέστερες προτάσεις αξιολογήθηκαν από τον Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, ο οποίος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τους νικητές την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης σε απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι δύο φοιτητές κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 18.000 ευρώ και βέβαια τη σπάνια, ειδικά για την ηλικία τους, ευκαιρία να δουν την ιδέα τους να μη μένει στα χαρτιά ούτε σε μορφή μακέτας αλλά να υλοποιείται. Το Κέντρο Επισκεπτών αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2013 και θα λειτουργήσει ως και τα μέσα του 2015 όταν και είναι προγραμματισμένο να έχει αποπερατωθεί το Κέντρο Πολιτισμού (μεταξύ άλλων θα στεγάσει τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη).

Γι’ αυτό τον λόγο ένα από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν όσες προτάσεις διακρίθηκαν (δόθηκαν συνολικά τρία βραβεία και ισάριθμες αναφορές ευφήμου μνείας, όλα με χρηματικά έπαθλα) ήταν και η ελαφρότητα, το πόσο εύκολο θα είναι η αποσυναρμολόγηση του κτιρίου και βέβαια η φιλικότητα των υλικών προς το περιβάλλον.

«Το δικό μας σχέδιο προβλέπει η κατασκευή να γίνει με μέταλλο και γυαλί» λέει ο Σπύρος Γιωτάκης. Όσο για το τι τους στοίχισε όλη αυτή η ιστορία. «Απλά χάθηκε ουσιαστικά μια εξεταστική».

Πηγή: eirinika.gr

Προηγούμενο άρθροΠαράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για 6 μήνες ακόμη
Επόμενο άρθροΔωρεάν περίθαλψη σε όλα τα γαϊδούρια της περιοχής από κτηνιάτρους