Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Προφυλακίστηκε ο πρώην Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

Προφυλακίστηκε ο πρώην Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

0
tzimanis

tzimanis

Φώτης Ντζιμάνης: “Καταστράφηκα, μου κόπηκαν τα πόδια, όμως η αλήθεια θα λάμψει…”.

Νέα τροπή πήρε σήμερα η υπόθεση Ντζιμάνη. Σήμερα το μεσημέρι η ειδική ανακρίτρια Θεσ/νικης που χειρίζεται την υπόθεση της εξάρθρωσης του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην οποία εμπλέκονται και αστυνομικοί, αποφάσισε την προφυλάκιση του πρώην διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου της Α.Δ Ακαρνανίας. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον κ. Ντζιμάνη είναι σύμφωνα με πληροφορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παίρνει το δρόμο για τη φυλακή. Πριν από λίγες μέρες σε ρεπορτάζ του το Agrinionet.gr αναφέρονται διεξοδικά στην υπόθεση ενώ ο κ. Ντζιμάνης είχε μετακινηθεί από τη Δίωξη στο επιτελείο. Πριν από 3 ημέρες με απόφαση του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και σήμερα πάρθηκε απόφαση για την προφυλάκιση του. Για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί και ένας αρχιφύλακας.

Πηγή: agrinionet.gr

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Ντζιμάνη στο bloko.gr στις 8 Ιανουαρίου

Φώτης Ντζιμάνης: “Καταστράφηκα, μου κόπηκαν τα πόδια, όμως η αλήθεια θα λάμψει…”

Ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου μιλά στο bloko.gr για το πως βρέθηκε στο στόχαστρο των συναδέλφων του. Αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση σε μια αλληλουχία συγκυριακών συναρτήσεων και όχι αποδείξεων και για το συγκεκριμένο λόγο, παρότι εμφανώς πικραμένος, δεν παραλείπει να σημειώσει και να δηλώσει σε κάθε ευκαιρία την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και στηνν ηγεσία της Αστυνομίας.

“Μου αποδίδονται δύο σοβαρές κατηγορίες, λέει στο bloko.gr. Η μία απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και η άλλη για ψευδείς βεβαιώσεις κατά συρροή. Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες και θα προσπαθήσω ν’ αποδείξω στη Δικαιοσύνη την αθωώτητα μου”.

Στο ερώτημα για το πως βρέθηκε μπλεγμένος σ’ αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει μας λέει ότι: “Δεν θέλω προς το παρόν να μπω στην ουσία της υπόθεσης. Άλλωστε δεν την έχω διαβάσει. Ξέρω μόνο όσα έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Το ζήτημα είναι ότι εμείς κάναμε αστυνομικές επιχειρήσεις. Μας άκουγαν και καταγράφανε τις συνομιλίες μας. Και στις 3 περιπτώσεις που κατηγορούμε για τις βεβαιώσεις του άρθρου 27, συλλάβαμε εμπόρους και πιάσαμε μεγάλες ποσότητες για τις οποίες εκδηλώθηκε τοπικό και εθνικής εμβέλειας δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος μας. Κάναμε το σωστό. Δεν πήραμε ούτε χρήματα, ούτε κάτι άλλο. Αν είχαμε πάρει θα τα είχαν βρεί, ή στις συνομιλίες έστω και κάποιο υπονοούμενο χρηματισμού. Έχω 4 παιδιά και βλέπω τους συναδέλφους και την κοινωνία καταπρόσωπο. Με κατηγορούν επίσης πως πήραν μέρος σε κάποιες επιχειρήσεις και πολίτες. Αν ξέρουν άλλο τρόπο να έρθουν να μου τον πουν. Όσοι ασχολούνται με υποθέσεις ναρκωτικών ξέρουν πως πολλές φορές αυτό είναι αναπόφευκτο. Και όχι κατ’ ανάγκη με άτομα στα οποία βγάλαμε το χαρτί”.

Ο κ. Ντζιμάνης λέει πως δεν ξέρει ποια δικαστική τύχη είχαν οι τρεις στους οποίους χορήγησε πιστοποιητικό του άρθρου 27 περί μεταμέλειας. “Με αυτούς συνομιλεί και τους ήξερε ο αρχιφύλακας κι εγώ έξέδωσα τις βεβαιώσεις. Γι αυτό το λόγο άλλωστε εκείνος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και εγώ ως φυσικός. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Τον έχω σαν παιδί μου. Έχει φέρει πολλές καλές υποθέσεις στην υπηρεσία”. Στο ερώτημα για το αν εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται δεν θέλησε να απαντήσει, πλην όμως λέει πως: “Μου κόπηκαν τα πόδια. Σε όλους τους συναδέλφους μας κόπηκαν τα πόδια. Από πουθενά δεν αποδεικξνύεται ότι χρηματίστηκε κι αυτό το γνωρίζουν αυτοί που έκαναν την δικογραφία. Εγώ δεν ξέρω καν τους άλλους αστυνομικούς που κατηγορούνται. Δεν τους έχω δει ποτέ στη ζωή μου, ούτε και τους άλλους κατηγορούμενους εκτός από δύο με τρεις”.

Σε ότι αφορά στα πιστοποιητικά του άρθρου 27 ξεκαθαρίζει πως τα υπέγραψε “μόνο όταν είχα το δεδομένο ότι οι υποθέσεις για τις οποίες πήραμε τις πληροφορίες βγήκαν. Υποβλήθηκαν αιτήματα μέσω δικηγόρων κι εκδόθηκαν”. Τον ρωτάμε εάν έχουν ληφθεί προηγούμενα καταθέσεις από τους “κομιστές” των πληροφοριών. “Όχι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κανονικά έπρεπε για το τυπικό μέρος να πάρω κατάθεση από τον αρχιφύλακα. Δεν το έκαναν όμως γιατί δεν ήθελα να κλονιστεί η μεταξύ μας συνεργασία κι εμπιστοσύνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το κενό αυτό έρχεται να ρυθμιστεί με το νέο νόμο για τα ναρκωτικά, στον οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η προηγούμενη λήψη κατάθεσης από τον άνθρωπο που δίνει την πληροφορία ώστε στη συνέχεια να γνωστοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην έδρα εκδίκασης της υπόθεσης του για να κριθεί εάν θα εκληφθεί ως ευεργετικά υπέρ του στοιχείο.

Ρωτήσαμε τον κ. Ντζιμάνη για το λόγο που πήρε μετάθεση τον περασμένο Αύγουστο και μας λέει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε γι αυτόν. Σε ότι αφορά στο πως επανήλθε, μας λέει ότι “έκανα αίτηση ακύρωσης κι εγκρίθηκε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο”. Για εμάς ωστόσο, όπως εξηγήσαμε και στον ίδιο, δεν υπάρχει θέμα με τον ίδιο, αλλά με το αρχηγείο το οποίο οφείλει πλέον μετά και τα τελευταία γεγονότα και υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που υπαγόρευσαν τη μετακίνηση του και κυρίως, αυτούς που επέβαλαν την επαναφορά του.

Ο κ. Ντζιμάνης θέλησε να “γράψει” ο ίδιος τον επίλογο στη συνομιλία μας.

“Θέλω να επαναλάβω ότι έχω τυφλή εμπιατοσύνη στη Δικαιοσύνη και στην ηγεσία. Κοιτάζω στα μάτια και με πρόσωπο καθαρό και τους συναδέλφους και την κοινωνία. Δεν χρηματίστηκα και το ξέρουν αυτό και οι συνάδελφοι που συνέταξαν τη δικογραφία. Ότι έκανα το έκανα για το υπηρεσιακό συμφέρον και το κοινωνικό καλό. Μπορεί να έχασα τα πάντα, να καταστράφηκα. Ξέρω όμως πως αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει…”.

Πηγή: bloko.gr

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά
Επόμενο άρθροΠαραδέχτηκε τη χρήση αναβολικών ο Λανς Αρμστρονγκ