Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Γαλάζιες Σημαίες 2019: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα

Γαλάζιες Σημαίες 2019: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα

0

Ως μία από τις κορυφαίες χώρες αναφορικά με τον αριθμό των ακτών της, που έχουν εξαιρετικής ποιότητας νερά, αναδείχτηκε η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ 47 χωρών στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το 2019. Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας.

Κορυφαία Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα μας, αναδείχτηκε αυτή της Χαλκιδικής, που κέρδισε 92 σημαίες. Μεταξύ των βραβευθέντων ακτών, περιλαμβάνονται η Ακτή Βουλιαγμένης, η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και η Μαρίνα Αλίμου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Σε διεθνές επίπεδο, βραβεύτηκαν 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

 

Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική εκδήλωση κ. Χαράλαμπου Καλού στην Αθήνα για τους ετεροδημότες
Επόμενο άρθροΓαλάζιες Σημαίες 2019: Ποιες παραλίες στη Λευκάδα είναι στη λίστα