Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Δείτε πόσο πωλούνται τα μικρά νησιά του Ιονίου

Δείτε πόσο πωλούνται τα μικρά νησιά του Ιονίου

0
skorpios1

skorpios1

Αρκετοί είναι οι πολυεκατομμυριούχοι που δείχνουν αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε γειτονιά… κροίσων μετατρέπεται το πανέμορφο Ιόνιο καθώς αρκετοί είναι οι πολυεκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο που δείχνουν αγοραστικό ενδιαφέρον για κάποιες από τις βραχονησίδες.Μάλιστα, μετά και την αγορά του Σκορπιού από τον Ρώσο μεγιστάνα οι «μετοχές» της περιοχής φαίνεται ότι έχουν λάβει ανοδική πορεία…

Μέχρι στιγμής σε ξένα χέρια έχουν περάσει τέσσερα νησάκια του Ιονίου. Συγκεκριμένα, ο Σκορπιός πέρασε στην κατοχή -έστω και για 99 χρόνια- του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ. Ο Ρώσος κροίσος δεν αρκέστηκε μόνο στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς προχώρησε και στην εξαγορά της γειτονικής νησίδας «Σπάρτης».

Λίγο νωρίτερα, ο Εμίρης του Κατάρ είχε αγοράσει τη νησίδα «Οξεία» στην είσοδο του Κορινθιακού από το Ιόνιο αντί 5,6 εκατ. ευρώ.

Τελευταία… άφιξη στο Ιόνιο αυτή ενός Ελληνα που φέρεται να διαμένει και να δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, ο οποίος αγόρασε έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το νησάκι «Σοφία» το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την “Οξεία”.

Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ειδικά η άφιξη του Ρώσου μεγιστάνα στο Ιόνιο, αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τις νησίδες της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στο «στόχαστρο» ξένων επενδυτών έχει μπει τώρα η νησίδα «Ατοκος» που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Ιθάκη.

Πωλητήριο έχει μπει και στα νησιά «Πεταλάς» το οποίο πωλείται αντί 42 εκατ. ευρώ, στο «Αρκούδι» που πωλείται αντί 17 εκατ. ευρώ, στο «Καρλονήσι» που πωλείται αντί 10 εκατ. ευρώ και τη Μάκρη που πωλείται αντί 7,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίσι, ενδιαφέρον για τον «Πεταλά» έχουν δείξει δυο Εμίρηδες, καθώς και ο Εμίρης του Κατάρ.

nisia-pros-polisi-ionio

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριακή του Θωμά στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς
Επόμενο άρθροBlue in the grey