Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Και στην Αιτωλοακαρνανία είχαν «χτυπήσει» οι διαρρήκτες που εμπλέκονται στη δολοφονία Σταματιάδη

Και στην Αιτωλοακαρνανία είχαν «χτυπήσει» οι διαρρήκτες που εμπλέκονται στη δολοφονία Σταματιάδη

0

Συνολικά 12 νόμους της Ελλάδας είχε βάλει στο στόχαστρό της η καλά οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που εμπλέκεται και στη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τον περσινό Απρίλιο, στην Κηφισιά.

Μεταξύ των περιοχών που είχαν «χτυπήσει, ήταν και η Αιτωλοακαρνανία, όπου είχαν διαπράξει εννέα διαρρήξεις-κλοπές. Συνολικά, οι διαρρήκτες είχαν κάνει 69 «χτυπήματα» σε όλη την Ελλάδα, με τη λεία τους να εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 330.000 ευρώ.

Οι δράστες εντόπιζαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι τους και δρώντας απογευματινές ή βραδινές ώρες παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες, τα παράθυρα ή τις κύριες εισόδους και αφαιρούσαν από μέσα χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν από τους ενοίκους και το έβαλαν στα πόδια.

Η δράση τους εκτιμάται ότι ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 και διήρκεσε έως τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ανέφερε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ότι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται πέντε Αλβανοί υπήκοοι, από τους οποίους τέσσερις εμπλέκονται και στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία. Τρεις εξ αυτών κρατούνται σε φυλακές της χώρας μας, ενώ ο τέταρτος κρατείται στο Βέλγιο, όπου είχε διαφύγει μετά την ανθρωποκτονία, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στον στενό πυρήνα της εγκληματικής ομάδας περιλαμβάνεται κι ένα πέμπτο άτομο που είναι προφυλακισμένο για ληστεία, ενώ στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμη αλλοδαποί, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με υπόθαλψη εγκληματία και παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δράστες διέμεναν στην Αθήνα, στις περιοχές των Πατησίων και της Αργυρούπολης, απ’ όπου εξορμούσαν στην επαρχία. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί διαρρήξεις στους εξής νομούς: Από 16 σε Φθιώτιδα και Λακωνία, από εννέα σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, επτά στην Αργολίδα, έξι στην Πιερία και τα υπόλοιπα σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα, Φωκίδα και Παλλήνη Αττικής.  Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Προηγούμενο άρθροΟ άνθρωπος απειλεί με εξαφάνιση ένα εκατομμύριο είδη στον πλανήτη
Επόμενο άρθροΠόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι