Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Καιρός: Μαζί με την άνοιξη, θα έρθει και… η αφρικανική σκόνη

Καιρός: Μαζί με την άνοιξη, θα έρθει και… η αφρικανική σκόνη

0

Ανοιξιάτικος προβλέπεται να είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, ωστόσο η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη εξαιτίας των υψηλών νεφώσεων, αλλά και της σημαντικής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που θα επηρεάσει τη χώρα.

Το κύμα σκόνης θα επηρεάσει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα από τη Μεγάλη Τρίτη και κοντά στο έδαφος τα επίπεδα θα είναι πολύ υψηλά.

Όπως εξηγεί το meteo.gr, η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Στον χάρτη παρουσιάζεται με αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, και με τα βέλη η διεύθυνση και η ταχύτητα του ανέμου σε ύψος 10 μέτρων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη Λευκάδα, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 19 βαθμούς τη Μεγάλη Τρίτη, τους 23 τη Μεγάλη Τετάρτη, τους 24 τη Μεγάλη Πέμπτη και τους 27 τη Μεγάλη Παρασκευή. Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης υπάρχει πιθανότητα για βροχή.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι καθαρός και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 βαθμούς κελσίου, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Προηγούμενο άρθροΓια ποιους λόγους καθυστερεί η παράδοση του αγκυροβολίου Βασιλικής ερωτά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς τον υπουργό Εσωτερικών
Επόμενο άρθροΛυρίδες: Σήμερα το βράδυ τα πρώτα «πεφταστέρια» της άνοιξης