Αρχική Top Stories Κακοκαιρία «Αντίνοος»: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν και το Ιόνιο –...

Κακοκαιρία «Αντίνοος»: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν και το Ιόνιο – ΒΙΝΤΕΟ

0

Αγριεύει από σήμερα ο καιρός, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό, που το πρωί βρισκόταν στην περιοχή της Ιταλίας, από το απόγευμα πλησιάζει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων.

Χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, που ονομάστηκε «Αντίνοος» και θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις. Την Τρίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά της χώρας, πλην της Θράκη, ενώ στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα περιοριστούν στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: meteo.gr

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια έκθεσης έργων του Θεόδωρου Στάμου
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική Κορίνθου-Πατρών