Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Καταιγίδες και χιόνια φέρνει η «Ωκεανίς» – Από την Παρασκευή η νέα...

Καταιγίδες και χιόνια φέρνει η «Ωκεανίς» – Από την Παρασκευή η νέα κακοκαιρία

0

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε «Ωκεανίς» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά.

Από το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τη θάλασσα, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές εκείνες που αναμένεται να επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική.

Για το Σάββατο και την Κυριακή, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Πάντως, περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη του φαινομένου αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα μέσα στην ημέρα.

Προηγούμενο άρθρο«Παραλύουν» σήμερα οι δήμοι λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΒίντεο που κόβει την ανάσα: Χιονοστιβάδα παρασύρει σκιέρ στην Ελβετία