Αρχική Top Stories Καθηγητής κ. Κούβελας: Θέλουμε τρία χρόνια για να φθάσει στην Ελλάδα το...

Καθηγητής κ. Κούβελας: Θέλουμε τρία χρόνια για να φθάσει στην Ελλάδα το εμβόλιο!

0

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, κ.Κούβελας, σε τη΄λεοπτική του συνέντευξη, σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:«Βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά είμαστε σε αναμονή», ενώ παράλληλα μίλησε και για τις διαδικασίες fast track, λέγοντας ότι και αυτές οι διαδικασίες χρειάζονται, γύρω στον ένα χρόνο. «Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον. Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022»

Τέλος τόνισε:

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία».

«Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής – μάσκες, πλύσιμο χεριών» επεσήμανε και αναφορικά για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είπε πως «από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

 

 

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Καββαδάς: «Η Μαρίνα του Βλυχού στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας» – Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ  
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στην 14η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την 1η συγκέντρωση των οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης στου Μαγεμένου στην Νικιάνα