Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Η Λυρική Σκηνή στη Βαρβάκειο Αγορά

Η Λυρική Σκηνή στη Βαρβάκειο Αγορά

0
varexw

varexw

3.000 άτομα πλημμύρισαν την κρεαταγορά.

Χιλιάδες κόσμου γέμισαν την Βαρβάκειο Αγορά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο δρώμενο – έκπληξη που οργάνωσαν η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τους atenistas.

Έκπληξη, ενθουσιασμός, συγκίνηση, σουρεαλισμός: αυτά ήταν τα βασικά συστατικά της συναυλίας έκπληξης που έδωσε η Λυρική Σκηνή στη Βαρβάκειο με 10 τραγουδιστές να ερμηνεύουν δημοφιλείς όπερες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπέρασαν τις 3.000 τα άτομα που έσπευσαν να ακούσουν τη συναυλία που ξεκίνησε στις 20.05 το βράδυ της Κυριακής. Η σκηνή είχε στηθεί στο σημείο που διασταυρώνονται οι τρεις στοές και έτσι υπήρχε οπτική επαφή και από τις τρεις εισόδους: της οδού Αθηνάς, της οδού Σοφοκλέους και της οδού Ευριπίδου. Οι σολίστ της Λυρικής ερμήνευσαν γνωστές άριες από αγαπημένες όπερες, όπως μεταξύ άλλων Κουρέας της Σεβίλλης, Τραβιάτα, Κάρμεν, Φάουστ και Μποέμ.

var4

Τη συναυλία διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τους atenistas με στόχο να ενεργοποιήσουν ξανά την αγάπη των πολιτών για την Αθήνα, να γίνει το κέντρο τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας.Το δρώμενο στη Βαρβάκειο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Λυρικής με τίτλο Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα, το οποίο αποσκοπεί αφενός να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στον κόσμο και αφετέρου να μας κάνει να δούμε τις θετικές πλευρές της πόλης μας. Οι χιλιάδες Αθηναίοι που βρέθηκαν στο πολύπαθο κέντρο της πόλης, χτες το βράδυ, ήταν χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, αφού η μουσική τους έκανε να ξεχάσουν για λίγο τα δύσκολα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο άρθροΈγινε η παρουσίαση του βιβλίου του γλύπτη Θόδωρου
Επόμενο άρθροΔιεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Θοδωρής Σολδάτος