Αρχική Ειδήσεις ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο τουριστικό περίπτερο

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο τουριστικό περίπτερο

0

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στα τρία χρόνια ύπαρξης της, πρότασσε και προτάσσει τις ανάγκες του τόπου μας, αναδεικνύει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις  και αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον του,  όπως αναλυτικά γράφει και η Διακήρυξη μας.

Το μέλλον όπως πανηγυρικά απέδειξε η Πανδημία δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό.  Δεν μπορεί οι προτεραιότητες να είναι μεγάλα έργα που εξυπηρετούν λίγους ( μεγάλες κατασκευαστικές και τουριστικές μονάδες κ.ά. ), αλλά βασικά έργα υποδομών (ύδρευση-αποχέτευση- σκουπίδια- κτηματολόγιο-δασικοί χάρτες-προστασία των ακτών κλπ). Για την αξιοποίηση των πόρων του τόπου μας οιοδήποτε μορφής,  αλλά προς όφελος των πολλών και όχι των αρπακτικών.

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με τη δραστηριότητά της αυτή φαίνεται ότι ενοχλεί όσους οραματίζονται το μέλλον του τόπου μας με  ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων έργων, δραστηριοτήτων, καταστροφή  του φυσικού περιβάλλοντος, καταπάτηση των ακτών και κάθε κοινόχρηστου χώρου.

Είναι όσοι θέλουν να πάρουν τις επενδύσεις ιδιώτες (όχι για την ψυχή της μάνας τους) και τις βαφτίζουν ανάπτυξη του τόπου.  Τα συμφέροντα αυτά έχουν φροντίσει να προωθούν τα σχέδιά τους κρυφά από τον λαό και να διαβάλλουν όσους αγωνίζονται για το αντίθετο.

Τελευταία εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται τη βαθιά τους ενόχληση από την εν γένει δραστηριότητά μας και ειδικά για το ξεπούλημα του Τουριστικού Περιπτέρου όπου έχουμε καταγγείλει την όλη μεθόδευση και γνωστοποιήσαμε στο λαό της Λευκάδας όσα εξυφαίνονται γύρω από το θέμα. Παρά την απορριπτική γνωμάτευση (καταπέλτη) του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου αυτοί επιμένουν.

Αυτό χαλάει σίγουρα τη «σούπα» όλων όσων σχεδιάζουν και δρομολογούν στο όνομα της «ανάπτυξης» για τα δικά τους κέρδη και σε βάρος του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των Λευκαδιτών,  που απαιτούν ελεύθερες παραλίες για όλο τον κόσμο.

Κάποιοι λένε, σαν μικροί (σε ποσοστά)  που είσαστε δεν πρέπει να μιλάτε τόσο πολύ. Τόση φασαρία για το τίποτα!! Μήπως το πλειοψηφικό τους σύστημα, θα έπρεπε να συμπληρωθεί, ώστε με βάση τα αποτελέσματα  να καθορίζεται για κάθε παράταξη πόσες ανακοινώσεις θα βγάζουν τον χρόνο, πόσες εκδηλώσεις μπορούν να κάνουμε αλλά και με ποια προβλήματα επιτρέπεται να ασχοληθούν;

 

Λευκαδίτισσες Λευκαδίτες

Μπορούν να διαφωνούν μαζί μας, με τις ιδέες μας και τις δραστηριότητες μας.  Δικαίωμά τους που διάλεξαν όχθη. Μόνο που η δικιά τους όχθη είναι ίδια με την όχθη των ολιγαρχών των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων με τις επενδύσεις των ιδιωτών και όχι του Δήμου. Τις επενδύσεις που θα μας φέρουν την «ανάπτυξη» με την παραχώρηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων όπως η παραλία στο κάστρο, η μοναδική που έχει απομείνει για τους Λευκαδίτες ιδιαίτερα της πόλης.

Δεν τούς  αρέσει όπως είναι σήμερα η εικόνα στο Κάστρο (σπασμένα τζάμια-ξύλα-σκουπίδια…) Ούτε εμάς μας αρέσει. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το δώσουμε στον ιδιώτη; Όπου δηλαδή δεν πάει ο Δήμος να καθαρίσει να φωνάζουμε και από ένα ιδιώτη να επενδύσει; Αλλά και η χώρα μας δεν μας αρέσει έτσι όπως την έχουν καταντήσει οι εκάστοτε κυβερνώντες με τους συμμάχους μας ΗΠΑ και ΕΕ. Μήπως πρέπει να την παραχωρήσουμε σε κάποιους ιδιώτες.

Αξιοποιούμε όλες τις νομικές – θεσμικές δυνατότητες που έχουμε,  χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, για το ξεπούλημα του Τουριστικού Περιπτέρου. Αυτό θα το αποτρέψει μόνο ο λαός της Λευκάδας.

Παρά την προσπάθεια των τοπικών εκλεγμένων και των τρωκτικών που περιμένουν στην γωνία και όσων με το αζημίωτο, απ’ ότι φαίνεται, τις υποστηρίζουν, εμείς με γνώμονα τα λαϊκά συμφέρονται θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αυτά ήταν και θα είναι ο οδηγός μας.

 

ΛΕΥΚΑΔΑ  12-4-2021

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Κτενάς: «Σε εξέλιξη η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας» – Αυτοψία στα έργα μνημείων της Λευκάδας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΔασικοί Χάρτες: Στη Λευκάδα ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς την Τρίτη 20 Απριλίου