Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Μία Ελληνίδα νικήτρια στο βρετανικό Master Chef!

Μία Ελληνίδα νικήτρια στο βρετανικό Master Chef!

0

Η 61χρονη Ειρήνη Τζώρτζογλου, με καταγωγή από την Κρήτη, αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια του βρετανικού διαγωνισμού Master Chef 2019 και έγινε η 17η νικήτρια που κερδίζει τον τίτλο στον διαγωνισμό.

«Τρέμω, φεύγω στον αέρα, δεν νομίζω ότι τα πόδια μου αγγίζουν το έδαφος αυτή τη στιγμή. Τι εμπειρία, απλά δεν έχω τα λόγια να πω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι», δήλωσε η Ειρήνη μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως αναφέρει το bbc, ένας και των δύο κριτών που έδωσαν το βραβείο στην 61χρονη, ο John Torode δήλωσε για τη νικήτρια ότι κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κρητικό φαγητό και τοποθετώντας το σε ένα σύγχρονο πλαίσιο να δημιουργήσει εκπληκτικά πιάτα. «Έχει μια μαγεία στις άκρες των δακτύλων της και μια φωτιά στο στομάχι της. Ήθελε να κάνει τα εγγόνια της υπερήφανα και το πέτυχε!»

Ο δεύτερος κριτής, Gregg Wallace είπε για την Ειρήνη: «Οι μικρές πινελιές των ελληνικών γεύσεων και των ελληνικών συστατικών που χρησιμοποίησε ήταν εμπνευσμένα. Καθένας μπορεί να μάθει την τεχνική της μαγειρικής, αυτό που ξεχωρίζει όμως τον καλό μάγειρα είναι η απόλυτη αγάπη και το πάθος, κάτι που πέτυχε η Ειρήνη. Κάθε φορά που μαγειρεύει το κάνει μέσα από την καρδιά της».

Το μενού που χάρισε στην Ειρήνη τον τίτλο του Master Chef ήταν εμπνευσμένο από την παιδική της ηλικία και την ελληνική κληρονομιά. Ξεκίνησε με κόκκινο μαρούλι και καλαμάρι ριζότο, ντομάτες, με δεντρολίβανο και σάλτσα σκόρδου, με bottarga και έναν αφρό βαλσάμικο. Το κύριο πιάτο της Ειρήνης ήταν τα κολοκυθάκια με δεντρολίβανο και τσάι τραχανάς, μπιζέλια, ντομάτες με βότανα, κρεμμυδάκια, φέτα και ντομάτα. Τελείωσε το γεύμα με ένα μπακλαβά φιστίκι και φουντουκιού με ψημένο σύκο με μελιτζάνα, το οποίο συνόδευσε με κρέμα Chantilly και ζαχαρωμένο σύκο, παγωτό με φύλλα συκιάς και σιρόπι σε φουντούκι.

Η Ειρήνη πήγε στη Βρετανία στην ηλικία των 48 ετών, όταν έχασε απροσδόκητα τον πατέρα της, και ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Πλέον ζει στο Cartmel της Cumbria με τον σύζυγό της Γιάννη και έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Όπως είπε, η μεγαλύτερη φιλοδοξίας της για το μέλλον είναι να συνεχίσει να μαθαίνει, να ερευνά, να πειραματίζεται και να παρουσιάζει στα πιάτα της το ελληνικό φαγητό και τα συστατικά από την ελληνική γη. Θα ήθελε επίσης να γράψει ένα βιβλίο και να παρουσιάσει μία εκπομπή που να συνδυάζει μαγειρική, ταξίδια, διατροφή, υγεία, περιβαλλοντικά και ιστορικά θέματα από την Ελλάδα.

 

Προηγούμενο άρθροΗγουμενίτσα: Είχε κρύψει χιλιάδες «χάπια των τζιχαντιστών» σε φιάλη υγραερίου
Επόμενο άρθροΓάλλοι ζητούν να περιληφθούν τα αρχαία ελληνικά στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco