Αρχική Ειδήσεις ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΓΩΝΙΟΥ Δρομική  Συνάντηση

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΓΩΝΙΟΥ Δρομική  Συνάντηση

0

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΓΩΝΙΟΥ

Δρομική  Συνάντηση

        Ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιγωνίου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδος διοργανώνει την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022, στις 10:00 το πρωί, δρομική συνάντηση με σκοπό τη γνωριμία με την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς της. 

     Θα υπάρχουν δύο διαδρομές (9 και 16 χιλιομέτρων)  με κοινή αφετηρία και τερματισμό, που θα βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλλιγωνίου. Σύμφωνα με τον ιστορικό Κ. Μαχαιρά στην Αγία Τριάδα έκαναν τις συναντήσεις τους οι Φιλικοί και οι οπλαρχηγοί, πριν τον όρκο τους στο εξωκλήσι της Παναγιάς Βλαχέρνας για την επανάσταση του 1821.

     Και οι δύο διαδρομές κινούνται μέσα στην περιοχή της Αρχαίας Νήρικου και διέρχονται από το αρχαίο θέατρο της Νήρικου, ένα από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας και το μοναδικό μέχρι αυτή τη στιγμή στα Ιόνια Νησιά. Διασχίζουν λόφους κατάφυτους από ελαιόδεντρα ανάμεσα στα κυκλώπεια τείχη και πλαγιές με οργιώδη βλάστηση, έχοντας πάντα απρόσκοπτη θέα προς τα παράλια της Λευκάδας και τις απέναντι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας.

     Οι διαδρομές χωρίζουν μετά το 3ο χλμ. Έτσι, η διαδρομή των 9 χλμ ύστερα από 2 χλμ ανάβασης με μέτρια κλίση, φτάνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου όπου και αρχίζει η κατάβαση προς τον τερματισμό. 

     Η διαδρομή των 16χλμ. φτάνει και διασχίζει το παλιό ερειπωμένο χωριό των Καρυωτών και συνεχίζει με μια απαιτητική ανάβαση για περίπου 2 χλμ .για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο του αγώνα, στα  300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο αυτό  η θέα είναι μαγική, με ένα μοναδικό πάντρεμα καταπράσινων βουνών, θάλασσας και ουρανού. Στο σημείο αυτό αρχίζει ο κατηφορικός δρόμος της επιστροφής, περνώντας και από το τελευταίο αξιοθέατο, τη Φραγκοκλησιά. Πρόκειται για μικρό ναό με 2 ταφικές πλάκες στο εσωτερικό του.

Σας περιμένουμε!

Για τις εγγραφές σας, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://kalligoni.gr

 

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 107 θάνατοι, 605 διασωληνωμένοι, 22.362 νέα κρούσματα