Αρχική Top Stories Ο Ντελάλης, τώρα και στο «Mylefkada.gr !»

Ο Ντελάλης, τώρα και στο «Mylefkada.gr !»

0

Μια στήλη, που έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ενημέρωσης στη Λευκάδα. Με πραγματική κι αληθινή πληροφόρηση, μέσα απ’ τις σελίδες της αρχαιότερης, εγκυρότερης και πολυφωνικής εφημερίδας «Τα Νέα της Λευκάδας». Στη στήλη του Ντελάλη, όλα θα ‘ναι αληθινά!

 

Γεια σας και χαρά σας πατριώτες μου, φίλοι της Λευκάδας, επισκέπτες και όσοι αγαπάτε τη Λευκάδα!

Καλό μήνα και να είμαστε όλες και όλοι καλά! Ο Ιούλιος μπήκε ζεστός και καυτός! Όπως καυτή είναι και η επικαιρότητα, όχι μόνο λόγω κορωνοιού, αλλά και λόγω του ότι δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά! Καύσωνας παντού!

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Όλα έτοιμα για την έναρξη, αλλά «πελάτες» δεν φαίνεται να έρχονται!

«Ρολά» κατεβαίνουν παντού, μαγαζιά που ανοίγουν και κλείνουν και μαγαζιά που «κλείνουν το μάτι» στους επισκέπτες – τουρίστες, αλλά δεν βλέπουν να μπαίνουν μέσα για να ψωνίσουν! Εκτός από τα λουκέτα, ο χώρος της εστίασης ανοίγει, λίγο πριν κλείσει!

Ξενοδοχεία κλειστά, και αυτά που ανοίγουν λειτουργούν με βιβλιάρια υγείας!

Το καλοκαίρι ξεκίνησε πατριώτες μου! Διαφορετικό από τα άλλα που ξέραμε! Εξελίσσεται σημαδιακό και όπως φαίνεται στο μέλλον θα το θυμόμαστε ως «το καλοκαίρι του 2020!».

Μετά τον κορωνοιό της υγείας, έρχεται ο ορυμαγδός της οικονομίας και όποιος αντέξει!

Κινδυνεύουν με πλειστηριασμό χιλιάδες ακίνητα! Οι ιδιοκτήτες στην «πρέσα» των τραπεζών, εισπρακτικών εταιρειών και φυσικά του κράτους!

Ο Κυριάκος, είπε ότι ο ανασχηματισμός πάει λίγο πίσω και ο Αλέξης, απαντάει ότι στο τέλος του Αυγούστου πάμε για εκλογές!

Οι εκλογές συμπατριώτες μου, αν γίνουν, θα γίνουν για τα χάλια τα οικονομικά που έρχονται, όμως η γλυκιά καραμέλα της απολογίας θα είναι τα εθνικά θέματα με την Τουρκία! Κάτι μου μυρίζει πατριώτες μου, κάτι δεν μου αρέσει. Μετά τα Ίμια, τις Πρέσπες, λέτε να έχουμε και κανένα «Καστελόριζο ΑΟΖ»; Λέτε;

Στο νησί, τώρα τελευταία, κυκλοφορεί και μάλιστα έντονα ένας άλλος επικίνδυνος ιός, αυτός του μεγαλοϊδεατισμού! Τοπικοί άρχοντες, πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, απαξάπαντες, όλοι κινούνται στον αστερισμό του Ναπολέοντα!

Με ρωτούσε τις προάλλες ένας φίλος μου, από τη από κάτω μεριά του νησιού, τι κάνει ο «Πλανητάρχης!». «Για γέλια και για κλάματα» όπως πάντα, του απάντησα! Δεν τον βλέπεις που έχει γίνει «ρεντίκολο!». «Θερίζει» ο κορωνοιός στην Αμερική, πεθαίνουν «σαν κοτόπουλα» οι άνθρωποι και αυτός ασχολείται με την προεκλογική του εκστρατεία, την επανεκλογή του και μιλάει μέρα – παραμέρα με τον φίλο του τον Ερντογάν! «Δεν σε ρωτάω για αυτόν, αλλά για τον δικό μας, τον εδώ «Πλανητάρχη» σε ρωτάω μου ανταπάντησε και όταν μου είπε το πρόσωπο που το παίζει «Πλανητάρχης» στο νησί έμεινα κόκκαλο!!! Κάτι δεν πάει καλά σκέφτηκα! Ή ο κορωνοιός και η κλεισούρα τους «βάρεσε» ή έχουν «μεθύσει» από το γλυκό πιοτό της εξουσίας και τα έχουν χαμένα!

Κάνουν απίστευτο «τζερτζελέ», για το τίποτα! Αντί λοιπόν να ασχολούνται με «καρφώματα» και «ρεκλάμες» στο φέϊσμπουκ και αλλαχού, καλό είναι να ασχοληθούν με τα προβλήματα στο νησί που τους έχουν πάρει από κάτω! Πολιτική με «θελήματα» και με άρχοντες «έτοιμους για θελήματα», δεν πάει μπροστά ο τόπος πατριώτες!!!

Η «ηλιθιότητα» που επικρατεί στο φέϊσμπουκ δεν αντιμετωπίζεται!

Είναι η αξιοπρέπεια που αναζητείται «ηλίθιε!».

Άρχοντες του νησιού, το χαλί δεν χωράει άλλα προβλήματα από κάτω! Αν δεν «σκάσουνε» στα χέρια σας θα «σκάσουν» στα χέρια των επόμενων!».

Οι ηγεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, πατριώτες μου, μένουν στην ιστορία και αφήνουν θετικό αποτύπωμα όταν έχουν διορατικότητα και το σθένος να πουν ένα μεγάλο ΝΑΙ ή ένα μεγάλο ΟΧΙ!!!

Οι Εγκρεμνοί, για 5η χρονιά αποκλεισμένοι και οι τουρίστες ονειροπαρμένοι! Περίμεναν πως και πως φέτος ότι θα κατέκλυζαν μια από τις ωραιότερες παραλίες στον κόσμο, αλλά κάτι ο κορωνοιός, κάτι οι υποσχέσεις που μείνανε υποσχέσεις και το όνειρο πέταξε για του χρόνου! Όλα για του χρόνου και καθαρίζουμε!

Εκεί στη ΔΕΠΟΚΑΛ, μαθαίνω ότι ο έλεγχος στα οικονομικά και όχι μόνο συνεχίζεται και όπως λένε οι πληροφορίες μου «μαύρη τρύπα» εντοπίζεται! Οι καλά πληροφορημένες πηγές μου, λένε ότι ο Δήμος κλήθηκε και πλήρωσε σε βάθος δεκαετίας ένα βαρύ, πολύ βαρύ λογαριασμό! Τα χρήματα είναι πολλά και σταματάω εδώ!

Από ΔΕΠΟΚΑΛ μεριά, μαθαίνω πάλι, δεν θέλω να το πιστέψω για αυτό και δεν επεκταθώ περισσότερο, για κάτι δίμηνα καλοκαιρινά προγράμματα που υλοποιεί η εταιρεία σε χώρους όπου δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών! Σταματάω εδώ πάλι!

Και με τους απέναντι γείτονές μας, Αιτωλοακαρνάνες, όσον αφορά τα σκουπίδια, μαθαίνω πως παρατηρούνται προβλήματα σχετικά με τη διαδικασία της μεταφοράς τους . Μια κατάσταση που βαλτώνει μέρα με τη μέρα! Όμως ο Δήμαρχος, το γνωρίζει το θέμα και πιστεύω ότι τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται θα ξεπεραστούν με διάλογο και καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές!

Τι θα γίνει βρε πατριώτες μου με τα μοσχάρια στο νησί! Άκουγα χτες ένα συμπολίτη μας, που έλεγε και με στόμφο μάλιστα, πως «τα μοσχάρια στο νησί ζουν και βασιλεύουν!».» Από όλα έχει ο κατάλογος» έλεγε. «Δίχρονα, τρίχρονα, ό, τι θέλεις έχει! Γυρνάνε στα χωριά, ονομάτισε τους Σφακιώτες, μέρα – νύχτα! Ούτε σκυλιά δεν γυρνάνε έτσι! Κάθονται και σταλίζουν στον Άη – Λια μέχρι τις 7 το πρωί και μετά ξαμολιούνται και όποιον πάρει ο χάρος! Μαθαίνω ότι έχουν πιάσει γύρω στα 30 κομμάτια και όχι 70, που ισχυρίζονται αυτοί που έχουν την ευθύνη να τα μαζέψουν! Να δούμε, αλήθεια, που θα πάει αυτή η βαλίτσα με τα ανεπιτήρητα ζώα στη Λευκάδα!

Βρισκόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, αλλά τα ακαθάριστα οικόπεδα δημιουργούν αρκετά και επικίνδυνα προβλήματα! Είτε είναι ανοιχτά, είτε είναι περιφραγμένα το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα! Χόρτα και σκουπίδια, εικόνα ίδια! Παρά τα πρόστιμα ( 50 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου), οι ιδιοκτήτες που τα έχουν παρατημένα και ακάθαρτα δεν «συγκινούνται!».

Σοβαρή και προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τιμές στα Κοιμητήρια. Με τους πρώην Καλλικρατικούς Δήμους (Λευκάδα, Απολλωνίων, Ελλομένου, Καρυάς και Σφακιωτών, να μπαίνουν στην πρώτη κλίμακα και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου να βρίσκονται στην δεύτερη κλίμακα.

Πάντως και η πρόταση της παράταξης του Θοδωρή Σολδάτου, που δεν ψηφίστηκε είχε μια πιο εναρμονισμένη κλίμακα όσον αφορά τα χωριά που έχουν λίγους κατοίκους, 30 με 50 άτομα, όπως Μανάση, Νικολή κ.λ.π. να εξαιρούνταν από την καταβολή χρημάτων.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ήταν μια σωστή απόφαση που βάζει τάξη σε ένα θέμα που παρουσίαζε αδικίες!

Στον ιστορικό Τηλυκράτη έγιναν εκλογές, συγκροτήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο, με την επανεκλογή στη θέση του προέδρου του γιατρού Θανάση Καραγιάννη, ανανέωσε και ο προπονητής Γιάννης Νταλακούρας και πάμε για άλλα. Πίσω από τον Τηλυκράτη, βρίσκονται παράγοντες που αγαπάνε και προσφέρουν χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα, όπως τα αδέλφια Κατωποδαίοι (Ντελημαραίοι) τα ξαδέλφια Κατωποδαίοι (Πορπόλης) και ΣΙΑ, που κρατάνε τον Τηλυκράτη, χρόνια τώρα, όρθιο και ανταγωνιστικό. Οι αλήθειες, όχι μόνο πρέπει να λέγονται αλλά και να γράφονται !!!

Από τους Σφακιώτες, μαθαίνω, ότι ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Νίκος Βικέντιος ανεβαίνει στα χωριά, βλέπει και ακούει κόσμο, αλλά μέχρις εκεί. Νίκο, αυτό δεν φτάνει, άσε που έχεις στις μασχάλες σου πολλά καρπούζια που σε εμποδίζουν να προσφέρεις ουσιαστική δουλειά. Παρά το ενδιαφέρον σου και τις προσπάθειές σου, δες τι θα κάνεις γιατί στο τέλος θα σου μείνουνε οι τίτλοι του Αντιδημάρχου!

Και ο αιρετικός όπως πάντα φίλος μου, βάζει το δίλλημα τι θα γίνει με την κόντρα στον «Δίαυλο» μεταξύ Μελά και Γληγόρη. Μου λέει υπό μορφή ερώτησης ο αιρετικός : «Θα αρκεστούμε μόνο στο Μελάς 1 – Γληγόρης 0 ή το σκορ μπορεί να αυγατίσει;». Δεν προλαβαίνω να του απαντήσω και μου λέει πάλι ο αιρετικός! «Μπορεί και να πάει στο 2-0 υπέρ του Μελά γιατί υπάρχουν φιλίες που δεν είναι «κολοβές», αλλά κρατάνε χρόνια!».

Εις το επανιδείν!

ΠΗΓΗ : «Τα Νέα της Λευκάδας»

 

Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή για τα 12 Κέντρα Υγείας των Ιονίων Νήσων.
Επόμενο άρθροΠρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 36 % στους θανάτους από τροχαία στην Ε.Ε., λόγω COVID – 19!