Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη καταβάλλονται τα επιδόματα παιδιού και αναπηρίας

ΟΠΕΚΑ: Την Πέμπτη καταβάλλονται τα επιδόματα παιδιού και αναπηρίας

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να καταβληθούν τα επιδόματα παιδιού και αναπηρίας στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα επιδόματα παιδιού που οφείλονται από το 2018 ή προηγούμενα έτη σε 35.927 οικογένειες (συνολική δαπάνη άνω των 21,4 εκατ. ευρώ) και για τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που αφορούν 1.921 δικαιούχους, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, που εφαρμόζεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Για το επίδομα παιδιού, αύριο θα καταβληθεί σε 28.603 οικογένειες οι οποίες υπέβαλλαν αίτηση Α21 μετά την τελευταία πληρωμή του 2018, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Ταυτόχρονα εξοφλούνται και 7.324 εκκρεμείς αιτήσεις προηγουμένων ετών. Συνολικά πληρώνονται 35.927 οικογένειες.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για το επίδομα παιδιού 2019.

Αναφορικά με τα αναπηρικά επιδόματα Φεβρουαρίου, η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ υπογραμμίζει ότι από αύριο το απόγευμα έως και το πρωί της Παρασκευής, 1η Μαρτίου, καταβάλλονται σε 1.921 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά τους επιδόματα. Συνολικά θα καταβληθούν 932.898 ευρώ. Πρόκειται για νέους δικαιούχους που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ, καθώς υπέβαλλαν για πρώτη φορά αίτηση εντός του 2019 ηλεκτρονικά, όπως επίσης και για Άτομα με Αναπηρία που είχαν ενταχθεί από το 2018 στο πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.