Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά

0
panellinies-2012-2-600x400

panellinies-2012-2-600x400

Απαιτητικά ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά, στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, ενώ πιο βατά τα θέματα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, όπως επισημαίνουν καθηγητές.

Συγκεκριμένα, τα θέματα στα Μαθηματικά ήταν εντός ύλης και με κλιμακωτή διαβάθμιση. Μολονότι ήταν αρκετά απαιτητικά, ήταν πιο εύκολα σε σύγκριση με πέρυσι, όπως επισημαίνει ο Σπύρος Βαλασόπουλος, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι για τις ομάδες Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Δείτε τα θέματα για τα Μαθηματικά (Εσπερινά)

Στον αντίποδα, η εξέταση των Αρχαίων, που έγινε για πρώτη φορά φέτος με τις αλλαγές που είχε προωθήσει το υπουργείο Παιδείας την περασμένη χρονιά, δεν έκρυβε παγίδες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Νικητοπούλου, φιλόλογος και συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σχετικά με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από αύριο, Τρίτη, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, ξεκινώντας από τα μαθήματα: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν έξι άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης σε Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά  
Επόμενο άρθροΟ μεσημεριανός ύπνος «κλειδί» για τις καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο