Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου

Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου

papaxristou

Αφορμή του αποκλεισμού ρατσιστικό σχόλιο της στο Twitter.

Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως δήλωσε και στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Αφορμή αποτέλεσε ρατσιστικό σχόλιό της στο λογαριασμό της στο Twitter για τους αφρικανούς στη χώρα μας. Στο επίμαχο μήνυμα η Παπαχρήστου ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των αγώνων, το μήνυμα προκάλεσε την οργή άλλων χρηστών του κοινωνικού δικτύου, με πολλούς να ζητούν να την ανακαλέσουν.

«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω», απαντάει με μήνυμά του χρήστης στην Παπαχρήστου.

«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις», δηλώνει άλλος χρήστης του διαδικτύου.

Η ίδια δήλωνε μετανιωμένη σε νεότερα μηνύματά της, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «ατυχές σχόλιο»: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για κάτι που μετέφερα ακούσια και δεν αντιπροσωπεύει σοβαρά τις απόψεις μου».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού, η ισότητα, ο σεβασμός των άλλων, η ανταλλαγή μεταξύ ατόμων, χωρών και ηπείρων αποτελούν απαράβατους κανόνες.

Την ανάκληση της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε νωρίτερα με ανακοίνωσή της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση «ρατσιστικό χιούμορ και αστειάκια που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή : http://www.skai.gr