Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση του 12χρονου μαθητή στην Καλαμαριά

Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση του 12χρονου μαθητή στην Καλαμαριά

0

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με την προσπάθεια μαθητών και των γονιών τους να απομακρυνθεί από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ένας 12χρονος συμμαθητής τους, λόγω «επιθετικής συμπεριφοράς», όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και γονιών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων να εξετάσει τις συνθήκες φοίτησης του 12χρονου στο εν λόγω σχολείο και να διερευνήσει εάν εξασφαλίστηκαν στον μαθητή όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη φοίτησή του στη σχολική μονάδα, όπως εξειδικευμένο καθηγητικό προσωπικό κ.ά.

Η εισαγγελέας ανηλίκων καλείται να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στο σχολείο και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το 12χρονο παιδί, έχει διαγνωστεί με προβλήματα υγείας και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης, όμως συμμαθητές του υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον λόγω «επιθετικής συμπεριφοράς», ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν το 15μελές συμβούλιο μαθητών προχώρησε σε κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση του μαθητή από το σχολείο. Οι συμμαθητές του παιδιού και οι γονείς τους καταγγέλλουν ότι τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς του 12χρονου είναι καθημερινά, από την αρχή της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του 12χρονου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα ευφυές παιδί και οι ίδιοι έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξατομικευμένη υποστήριξη της ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον, ενώ καταγγέλλουν στιγματισμό και διασυρμό του παιδιού τους.

Προηγούμενο άρθροICAP: Σε υψηλό δεκαετίας οι εξαγωγές ελληνικών τυριών το 2017
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Αγιοπετριτών Αττικής κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της