Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Νεκρή 23χρονη οδηγός που εγκλωβίστηκε στην πλημμύρα της Αθήνας

Νεκρή 23χρονη οδηγός που εγκλωβίστηκε στην πλημμύρα της Αθήνας

0
a15

a15

Εβρεξε σε 6 ώρες όσο ολόκληρο τον περσινό Φεβρουάριο!

Νεκρή μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής μία κοπέλα ηλικίας 23 ετών.

Υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ προηγουμένως είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό της λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, όταν το αυτοκίνητό της ακινητοποιήθηκε σε σημείο με μεγάλη συσσώρρευση υδάτων.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι όταν διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού αλλά διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Η 23χρονη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της και κατά πόσον αυτά έχουν άμεση συσχέτιση με τον εγκλωβισμό που είχε προηγηθεί και το ενδεχόμενο σοκ που υπέστη θα διαπιστώσει ο ιατροδικαστής.

Σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό της μεταφερόμενης σκόνης από την Αφρική και του χαμηλού βαρομετρικού που κινείτο αργά πάνω από την Αττική αποδίδεται η πρωτοφανής καταιγίδα που έπληξε από το πρωί την πρωτεύουσα προκαλώντας χάος στους δρόμους και αναγκάζοντας πάνω από 900 πολίτες να ζητήσουν τη βοήθεια της Πυρoσβεστικής.

Οπως εξηγεί στο ethnos. gr, o μετεωρολόγος του Εθνικού Αστερσκοπείου Νίκος Μαζαράκης, ο «όγκος της βροχής που έπεσε στην Αττική από τις 5 τα ξημερώματα έως και τις 11 το πρωί» οπότε και σημειώθηκε η πρώτη εκτόνωση του φαινομένου, ξεπέρασε τα 95 χιλιοστά.

«Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πέρυσι, ολόκληρο τον Φεβρουάριο, η συνολική βροχόπτωση είχε φτάσει τα 94,9 χιλιοστά».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; «Αναλογεί σαν από τα λούκια μας πολυκατοικίας με ταράτσα επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων, να κατέβηκαν περίπου 9,5 τόνοι νερού!».

Στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Γκάζι η βροχόπτωση έφθασε τα 95,2 χιλιοστά πρωί έως τις 11 το πρωί.

«Τέτοιο ύψος βροχής δεν έχει παρατηρηθεί στους τελευταίους δέκα Φεβρουάριους και έπειτα.
Επιπλέον η μέση βροχόπτωση 30ετίας (1961 – 1990) ήταν 48,3 χιλιοστά».

Οπως εξηγεί ο κ. Μαζαράκης (MeteoMarine.gr) όταν υπάρχει σκόνη στην ατμόσφαιρα ευνοείται η εκδήλωση των καταιγίδων καθώς τα εξατμιζόμενα ύδατα βρίσκουν περισσότερους πυρήνες συμπύκνωσης, δηλαδή, υπεραπλουστεύοντας. μαζεύονται δίπλα στη σκόνη».

Η ισχυρή καταιγίδα και η χαλαζόπτωση προκάλεσε χάος στους δρόμους, πλημμύρισε κατοικίες, έθεσε εκτός λειτουργίας φωτεινύς σηματοδότες ενώ προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. ξεπέρασαν τις 900 οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Αττική και τον Πειραιά. Από την σφοδρή βροχόπτωση «φούσκωσαν» ο ποταμός Ιλισσός και το ρέμα της Πικροδάφνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 1.500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε όλη την Αττική, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα δυτικά προάστια. Σε όλη την Αττική επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Μονοκατοικία κατέρρευσε στην οδό Μαγνησίας 28 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές
Διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώνονται σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, με τα προβλήματα να είναι εντονότερα στα Νότια και τα Βόρεια προάστια.

Η πρόγνωση του καιρού
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ .

Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αύριο Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μιρκή άνοδο κυρίως στα νότια.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα της Ομοσπονδίας των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων για το ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΌ,τι πεις στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου