Αρχική Top Stories Πρεμιέρα σήμερα για το e-Κτηματολόγιο – Πώς θα κάνετε αίτηση

Πρεμιέρα σήμερα για το e-Κτηματολόγιο – Πώς θα κάνετε αίτηση

0

 

Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της νέας εφαρμογής για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μέσω της οποίας θα γίνεται η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων ακίνητης περιουσίας,

προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι που διαμένουν μακριά από την περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους και να καταχωρηθούν ορθά τα στοιχεία δήλωσης. Μέσω της εφαρμογής, ο δικαιούχος θα μπορεί να καταχωρίσει όλα όσα περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου του, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων, και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου. Όπως σημειώνεται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του:

• Μέσω πληκτρολόγησης της b (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.

• Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

• Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).

• Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου. Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολύγωνο ή να επιλέξει πολύγωνο από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντός του. Πλέον, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δηλώνουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο μόνο ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, καθώς καταργείται η ταχυδρομική αποστολή.

 

Προηγούμενο άρθροΚρίσιμη η κατάσταση για το 3χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΕυαίσθητα Δέρματα και Κρύο