Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Σε φυλάκιση 8 ετών μητέρα 13 παιδιών από την Πρέβεζα για απολυτήριο...

Σε φυλάκιση 8 ετών μητέρα 13 παιδιών από την Πρέβεζα για απολυτήριο Δημοτικού!

0

Μία δεύτερη περίπτωση δικαστικής απόφασης, που προξενεί εντύπωση και προκαλεί αντιδράσεις, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια μία μητέρα 13 παιδιών, η οποία καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για ένα απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να εργαστεί ως καθαρίστρια!

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που αποκαλύπτεται το τελευταίο διάστημα, μετά το περιστατικό με την καθαρίστρια του Βόλου που της επιβλήθηκαν αρχικά 10 χρόνια φυλάκισης για παραποίηση του απολυτήριου Δημοτικού.

Το… αμάρτημα της 50χρονης πολύτεκνης μητέρας Δ.Κ., που ζει με την οικογένεια της στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας, ήταν ότι πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού, προκειμένου να εργαστεί ως καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και να θρέψει τα παιδιά της.

Γι’ αυτή της την πράξη, κρίθηκε ένοχη από το Δικαστήριο για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, με σκοπό το κέρδος και της επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των 8 ετών κάθειρξης!

Η γυναίκα δεν παρουσιάστηκε στο εδώλιο λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και είχε κάνει αίτημα για αναβολή, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της και η δίκη πραγματοποιήθηκε ερήμην της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του prevezatoday.gr , η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού, οφείλεται στο γεγονός ότι της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής», γεγονός για το οποίο προσκόμισε σχετική ιατρική γνωμάτευση. Αυτό δεν συγκίνησε τους δικαστές.

Η πρωτόδικη ποινή, λόγω ασκήσεως εφέσεως, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια «γλίτωσε» τη φυλάκιση. Η έφεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί τις 5 Μαρτίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων των Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 50χρονη Δ.Κ. αναφέρει ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες με 10 παιδιά στην οικογένεια το 2001, την ανάγκασαν να πλαστογραφήσει την ημερομηνία του απολυτηρίου δημοτικού, ώστε να κάνει αίτημα πρόσληψης για καθαρίστρια. Όπως αναφέρει, το 2015 δέχτηκε κλήση από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για την πλαστογραφία του απολυτηρίου.

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Φοβόμουν για τις κόρες μου, για τα αγόρια μήπως μπλέξουν… έπρεπε να δουλέψω. Τελείωσα το Δημοτικό το σχολικό έτος 1979-1980 και εγώ το άλλαξα σε 1980-1981», λέει με παράπονο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τελικά, η γυναίκα προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2003, όταν ήταν έγκυος στο 11ο παιδί της. Σήμερα έχει 13 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 είναι ανήλικα.

Προηγούμενο άρθροΚαρκίνος της παιδικής ηλικίας …Κι όμως θεραπεύεται!  
Επόμενο άρθροΤι προβλέπει η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας