Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Στη Λευκάδα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης – Επισκέψεις συνοδεία του Βουλευτή...

Στη Λευκάδα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης – Επισκέψεις συνοδεία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά σε φορείς, στους Σφακιώτες και το Βλυχό

0

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Μανώλη Κουτουλάκη, συνόδευσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο νησί.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ.Θεοφίλου και του ηγουμένου π.Νικηφόρου. Έπειτα από την χρηματοδότηση 75.000 ευρώ της δεξαμενής 250 κ.μ. στο Φρύνι πλησίον της Μονής, ο ηγούμενος ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για μια ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία της Μονής και της γύρω περιοχής, έργο για την υλοποίηση του οποίου δεσμεύθηκε ο Υπουργός.

Ακολούθησαν διαδοχικά συναντήσεις στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Περιφερειακή Ενότητα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Κτενά, και στο Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τον Δήμαρχο, κ. Χαράλαμπο Καλό.

Ακολούθησε περιοδεία στη Δημοτική Ενότητα Σφακιωτών της ορεινής Λευκάδας, όπου παρευρέθηκαν πολλοί Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, και στο Βλυχό, παρουσία πολλών αιρετών και κατοίκων των γύρω περιοχών. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Βουλευτή για το μεγάλο έργο της Μαρίνας στο Βλυχό, ακολούθησε συζήτηση, ενώ ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για το νέο λιμάνι της Βασιλικής με 250.000 ευρώ. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου και συζήτηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, έχει ένα ιδιαίτερο, συμβολικό ενδιαφέρον.

Πρώτον, γίνεται λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποτελεί την πρώτη επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στο νομό μας και, δεύτερον, δεν περιορίστηκε σε μία απλή επίσκεψη, αλλά εξελίχθηκε σε περιοδεία που συμπεριελάμβανε και την ορεινή Λευκάδα.

Αυτό αναδεικνύει ότι νησιωτικότητα δεν σημαίνει μόνο θάλασσα και λιμενικές υποδομές. Στον νησιωτικό χαρακτήρα περιλαμβάνονται μία σειρά από ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου μας, και μία από αυτές είναι η ανάγκη καλού δικτύου υδροδότησης, την οποία κάλυψε πρόσφατα με 3 χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 605.000 ευρώ το Υπουργείο Ναυτιλίας. Και μπόρεσε να την καλύψει διότι, έπειτα από παρέμβασή μου το 2021, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατοχύρωσε το νησιωτικό χαρακτήρα της Λευκάδας. Έτσι, το νησί μας επωφελείται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στο μέλλον θα επιδιώξουμε να πάρουμε και άλλες πιστώσεις μέσω της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ζήτησα από τον Υπουργό να προχωρήσουν 3 χρηματοδοτήσεις που έχουν ήδη θετική γνωμοδότηση, και συγκεκριμένα:

  1. Λιμάνι Συβότων 414.620 € για φωτισμό και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών
  2. Λιμάνι Βαθέως Μεγανησίου 547 € για φωτισμό και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών και
  3. Λιμάνι Αθερινού Μεγανησίου 144.985 € για φωτισμό και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών.

Τέλος, τόνισα την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις λιμενικές υποδομές του Καλάμου και του Καστού, όπου πρέπει να χαρακτηριστούν χερσαίες ζώνες λιμένα, αλλά και να επισκευαστούν τα λιμάνια από τις ζημιές που είχαν υποστεί από το σεισμό του 2015 και πιο πρόσφατα από την θεομηνία «Μπάλος».

Από εκεί κι έπειτα, οι λιμενικές υποδομές της Λευκάδας και του Μεγανησίου έχουν στηριχθεί με πάνω από 1.000.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια, και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία. Η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει και τη βούληση και τη δύναμη να πάει τη χώρα μπροστά και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι και πάλι θα επιλέξουν την Κυβέρνηση της αλήθειας και του έργου, για την Λευκάδα του αύριο».

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Υποψηφιότητας του Δρ Ξενοφώντα Βεργίνη για τον Δήμο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση: Ενημέρωση για περιστατικά απατών σε Λευκάδα και Κέρκυρα