Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Τραγωδία στο Αιγαίο: Έπεσε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού

Τραγωδία στο Αιγαίο: Έπεσε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού

0

elikopteroΝεκροί είναι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου.

Γύρω στις 07.30 το πρωί στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος.

Το στίγμα του ελικοπτέρου, που είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, χάθηκε απο τα ραντάρ στην περιοχή Κίναρος, που βρίσκεται μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΜΕΣΩhttp://www.ethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας της Ένωσης Αγιοπετριτών Αττικής και βράβευση των φοιτητών στα ΑΕΙ & ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΗ Ρόδος, η Κέρκυρα και η Λευκάδα ανάμεσα στα 11 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για διακοπές