Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Κατερρίφθη ελικόπτερο στις φυλακές Τρικάλων

Κατερρίφθη ελικόπτερο στις φυλακές Τρικάλων

0
trikala-voice-elikoptero

trikala-voice-elikoptero

Απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.

– Πριν από δυο μήνες το υπουργείο είχε ενημερωθεί ότι το τριήμερο αυτό επίκειται απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού

– Οι φρουροί είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά όποιο ελικόπτερο εμφανιζόταν κοντά στις φυλακές

– Ο Βλαστός και ένας σεσημασμένος Αλβανός επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο

– Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους συνεργούς του Βλαστού και τους φρουρούς των φυλακών

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει! Το απόγευμα της Κυριακής, στις φυλακές Τρικάλων, έγινε απόπειρα απόδρασης αλά… Παλαιοκώστα. Μόνο που αυτή τη φορά ήθελε να αποδράσει ένας άλλος βαρυποινίτης, ο Παναγιώτης Βλαστός.

Μόνο που όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.

Όταν στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Βλαστού προσέγγισε το χώρο των φυλακών, οι επιβαίνοντες έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο βρίσκονταν ο Βλαστός και ένας Αλβανός, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Και οι δυο επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο.

Όμως δεν προλαβαν γιατί οι φρουροί, που είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά οποιοδήποτε ελικόπτερο προσεγγίσει τις φυλακές αυτές τις μέρες, ανοίγουν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική» προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ο πιλότος και τρεις Αλβανοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πιθανότητα να υπάρχει ένας τραυματίας από την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας φρουρός.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πυρά των φρουρών τραυματίστηκε σοβαρά ο επίδοξος δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα στο NewsIt και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέγοντας πως ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα: ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

vlastos

Ο βίος και η πολιτεία του σκληρού κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού που επιχείρησε το απόγευμα να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων. Δύο φορές δραπέτης, ο γνωστός νόνος της νύχτας, με καταδίκες για εκβιασμούς, απαγωγές αλλά και δολοφονίες, είχε ξαναπροσπαθήσει να αποδράσει το Δεκέμβριο του 2011 μαζί με μέλη των Πυρηνων της Φωτιάς…

Ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικαστεί το 1994 ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για δύο φόνους που είχαν διαπράξει έξω από νυχτερινό κέντρο.

Οι δολοφονίες αποδόθηκαν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε “νονούς” της νύχτας καθώς οι Βλαστοί είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ τον Γεράσιμο Ναστούλη και τον Δημήτρη Σπίνο.

Τα αδέρφια τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των δύο φόνων και έτσι συνελήφθησαν.

Λίγα χρόνια μετά, αφού έχει πάρει άδεια και δεν εχει επιστρέψει ποτέ στις φυλακές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παραβιάζει κόκκινο σηματοδότη στην Καλλιθέα.

Ο Βλαστός γίνεται αντιληπτός από τους αστυνομικούς και ακολουθεί συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο αδελφός του Βλαστού, Κώστας και ο αρχιφύλακας Σπ. Κοψαύτης. Ο Βλαστός διαφεύγει με δίκυκλο και συλλαμβάνεται λίγο καιρό αργότερα.

Σε νέα άδεια από τις φυλακές, πάλι δεν γυρίζει πίσω. Εντοπίζεται και συλλαμβάνεται μήνες μετά στο Σύνταγμα, να πίνει ανενόχλητος τον καφέ του.

Από τις φυλακές συνέχιζε την εγκληματική του δράση, αφού του αποδίδονται περιπτώσεις εκβιασμού καταστηματαρχών, ακόμη και τοποθετήσεις βομβών.

Όταν πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο, το 2007, με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Κατά την καταδίωξη από την Αστυνομία ο Βλαστός πέφτει από τη μηχανή του και τραυματίζεται σοβαρά. Μένει για πέντε μήνες στο νοσοκομείο, όπου καταφέρνει να τη γλιτώσει έχοντας χάσει τη σπλήνα και τη χολή του

Ο Παναγιώτης Βλαστός εμπλέκεται και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2009 και είχε αποδοθεί στο αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».

Ο Παναγιώτης Βλαστός αν και εγκλειστος κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές ως εγκέφαλος της σπείρας.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΝέος προπονητής για την ομάδα του Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΟι αποδράσεις με ελικόπτερο που έγραψαν ιστορία!