Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Τροπολογία ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού: Φοβάται η κυβέρνηση τους...

Τροπολογία ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού: Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;

0

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» για να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

«H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της το γραφείο Τύπου της Πειραιώς και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Η ΝΔ αναφέρει πως «είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΠιθανή διακοπή νερού στην οδό Τσέγιου την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΕν αγνοία του Δήμου έγινε η μίσθωση τμήματος της παραλίας του Μύλου