Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Μια διαφορετική Ελληνική πρωτιά

Μια διαφορετική Ελληνική πρωτιά

0
thejourney

thejourney

Ελληνικό ντοκιμαντέρ κερδίζει πρώτο βραβείο στα διεθνή βραβεία Accolade.

Στις 25 Μαρτίου 2013 το ντοκιμαντέρ με τίτλο “the Journey” του Έλληνα κινηματογραφιστή Θανάση Πρωτάτου , τιμήθηκε με το βραβείο Award of Excellence στα διεθνή βραβεία Accolade που εδρεύουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει έναν Κυκλαδίτικο γάμο που λαμβάνει χώρα στην Σέριφο μέσα από τον τρόπο που το βιώνουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό. Πρόκειται πραγματικά για μια διαφορετική Ελληνική πρωτιά σε έναν ιδιαίτερο χώρο δημιουργίας και έκφρασης όπως αυτός των ταινιών γάμου , που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το μεράκι και η αγάπη για δημιουργία και έκφραση υπερνικούν την “κρίση” και μάλιστα αναγνωρίζονται διεθνώς.

Τα Accolade αποτελούν ένα θεσμό με ιδιαίτερο κύρος και δίνονται σε δημιουργούς οι όποιοι παρουσιάζουν εξαιρετικές ικανότητες κινηματογράφησης και αφήγησης μέσα από τα έργα τους. Aξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των έργων σε κάθε κατηγορία γίνεται κάτω από πολύ αυστηρά κριτήρια καθώς οι συμμέτοχες από όλο τον κόσμο ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες όπως επίσης πως στα χρόνια του θεσμού είναι ελάχιστες οι φορές που έχει δοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος σε ταινία γάμου.

Ο Θανάσης Πρωτάτος είναι ένας κινηματογραφιστής με έδρα την Θεσσαλονίκη. Προσεγγίζει τις δημιουργίες του με ένα ιδιαίτερο αφηγηματικό χαρακτήρα δίνοντας τους ύφος ντοκιμαντέρ. Αυτό είναι κάτι που εκφράζεται έντονα μέσα από τον τρόπο με τον οποίο καταγράφει ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές εστιάζοντας στους ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Είναι η αγάπη του για αυτές τις ιστορίες που τον οδηγεί κάθε φορά στο να εμπνέεται και να δημιουργεί.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ταινίας “the Journey” η οποία ξεφεύγει από την κλασσική καταγραφή ενός γάμου και εστιάζει στους χαρακτήρες καθώς και στα ήθη και έθιμα των Κυκλάδων με έναν ιδιαίτερο τρόπο καταγραφής και εξαιρετική φωτογραφία.

Info:

Θανάσης Πρωτάτος
voatfilms@yahoo.com
6973577992

Sofia+Sotiris+little John from Thanasis Protatos on Vimeo.

Τα επίσημα αποτελέσματα των βραβείων
http://www.accoladecompetition.org/Excell.aspx

H φωτογραφική κάλυψη έγινε από τον εξαίρετο φωτογράφο ντοκουμέντου Βαγγέλη Ντούρο http://yesidoc.com/2012/12/wedding-serifos/

Προηγούμενο άρθροΕρωτευμένοι εδώ και 1.500 χρόνια!
Επόμενο άρθροΕυχαριστήρια Επιστολή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.