Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας Δευτέρα και Τρίτη

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας Δευτέρα και Τρίτη

0
kairos

kairos

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, όμως, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ασυνήθιστα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Τη Δευτέρα θα είναι έντονα τα φαινόμενα κυρίως στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα.  Στο Ιόνιο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικά στη Λευκάδα τη Δευτέρα αναμένονται βροχές από τις μεσημεριανές ώρες και ο υδράργυρος θα φτάσει από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα είναι βροχερός από το πρωί έως το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθροΚυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας ο Τηλυκράτης Λευκάδας
Επόμενο άρθροΟι πρώτες δηλώσεις Τσιτσιπά μετά τον θρίαμβο στην Πορτογαλία