Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή: Χειροπέδες σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και άλλους 15

Εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή: Χειροπέδες σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και άλλους 15

0
newego LARGE t 1101 54252843

newego LARGE t 1101 54252843

Καίριο πλήγμα κατά του ναζιστικού μορφώματος επιτυγχάνει η Ελληνική Δημοκρατία.

Εκτελώντας από το πρωί του Σαββάτου εντάλματα σύλληψης που κατά πληροφορίες αφορούν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλαμβάνει βουλευτές, στελέχη και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Πρώτοι κατά σειράν, τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Αμφότεροι στις οικίες τους.

Απ΄ό,τι έχει γίνει γνωστό ο κ. Μιχαλολιάκος δεν προέβαλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του.

Βρίσκεται μαζί με τον Ηλ. Κασιδιάρη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ακολούθησε η σύλληψη του βουλευτή Γιάννη Λαγού και του Ηλία Παναγιώταρου. Ο τελευταίος παραδόθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. «Με ψάχνατε σε λάθος διεύθυνση» είπε ειρωνικά στους αστυνομικούς που του περνούσαν χειροπέδες έξω από το κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εντάλματα σύλληψης έχουν επίσης, κατά έγκυρες πληροφορίες εκδοθεί και για τους βουλευτές Νίκο Μίχο και Χρήστο Παππά.

Επιπλέον, χειροπέδες έχουν περαστεί στον επικεφαλής της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Στις 10.40 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων έφθανε τους 14.

Πανικόβλητη αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Πανικόβλητη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής:

Στο site της οργάνωσης η είδηση αναρτήθηκε ως εξής: «Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για “εγκληματική οργάνωση”. Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν σύμφωνα με πληροφορίες, να αποστέλλονται sms προς μέλη και στελέχη της οργάνωσης αναφέροντας: ««Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων»

Δεν χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι συλληφθέντες βουλευτές διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους, καθώς για την οριστική απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας απαιτείται τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.

Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο Αγώνα και Συμμαχίας από το Εργατικό Κέντρο
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κλοπών στην Καρυά