Αρχική Άλλες ειδήσεις Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το Γυμνάσιο και Λ.Τ. Βασιλικής

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το Γυμνάσιο και Λ.Τ. Βασιλικής

0
syllogos-goneon

syllogos-goneon

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ                                    ΠΡΟΣ

ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ      ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ                         κ.Αθανάσιο Καββαδά

ΤΗΛ.6979160131                                                     κοιν.ΜΜΕ

e-mail:enosigoneonlefkadas@gmail.com

 

Θέμα: Αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων Βασιλικής

Κύριε Βουλευτά,

Ύστερα από το προκαθορισμένο ραντεβού που είχαμε στο γραφείο σας την 23η Δεκεμβρίου 2017 με τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου και την Διευθύντρια του και Λ.Τάξεων Βασιλικής, σας ενημερώνουμε και εγγράφως ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συνυπογράφει την Απόφαση – Διαμαρτυρία του Σχολικού Συμβουλίου του Γυμνασίου και Λ.Τάξεων Βασιλικής, σχετικά με την απαράδεκτη πρόταση του του ΥΠΠΕΘ προς το ΚΥΣΔΕ και ΟΛΜΕ που οδηγεί στην υποβάθμιση του εν λόγω σχολείου από την κατηγορία Θ στην κατηγορία Ζ.

Το Σχολείο Βασιλικής βρίσκεται στο νοτιότερο Τμήμα του νησιού και είναι το πιο απομακρυσμένο σε σχέση με την πρωτεύουσά του. Η πρόσβασή του γίνεται από δύσβατο δρόμο, με πολλές και επικίνδυνες στροφές, υψομετρικές διακυμάνσεις και συχνές κατολισθήσεις λόγω βροχής. Εξυπηρετεί μαθητές που κατοικούν στα 13 ορεινά χωριά και τους 2 οικισμούς της Νότιας Λευκάδας που βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 20 χιλιομέτρων περιμετρικά της Βασιλικής. Επίσης όλα τα απομακρυσμένα χωριά δεν επικοινωνούν καθημερινά με την πρωτεύουσα του νομού, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των μαθητών σε καθημερινή βάση στα σχολεία της πρωτεύουσας. Αλλά και αν ακόμη προστεθούν σχολικά είναι αδύνατον οι μαθητές να ξυπνούν από τις 05.45 το πρωί και επιστρέφουν στις 17:30 το απόγευμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση επιλογής τους.

Επίσης η Βασιλική είναι το πλέον τουριστικό μέρος του νησιού, όπου όλοι του οι κάτοικοι μένουν μόνιμα, και αποτελεί πόλο έλξης και για πολλούς περισσότερους με βασικό κριτήριο τη λειτουργία ενός οργανωμένου σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο – Λύκειο).

Ζητάμε

Μέσα από το Βήμα να ενεργήσετε με όλα εκείνα τα νόμιμα μέσα που θα αποτρέψουν την οποιαδήποτε απόφαση υποβάθμισης του εν λόγω σχολείου και κατ’επέκταση και όλης της ευρύτερης περιοχής.

Εμείς με τη σειρά μας θα απευθυνθούμε με έγγραφό μας και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προς την ίδια κατεύθυνση:

Την ανάκληση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΠΕΘ για την υποβάθμιση του Γυμνασίου – Λ.Τάξεων Βασιλικής

Τη διατήρηση του Γυμνασίου Λ.Τ, Βασιλικής στην ομάδα Θ΄

Τα μέλη του ΚΥΣΔΕ και η ΟΛΜΕ να καταψηφίσουν ομόφωνα την πρόταση του Υπουργείου

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΑφροδισιακά Βότανα (Μέρος 7ο) – Νταμιάνα (Turnera diffusa)
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λευκάδας