Αρχική Άλλες ειδήσεις Επιτυχημένη η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών

Επιτυχημένη η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών

DSC02102

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σφακιωτών

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας των Σχολείων με την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι  (Τοπική Ομάδα Περατιάς). Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής των Σχολείων μας στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Διατροφική Αυτάρκεια και ντόπιοι Σπόροι» για το Δημοτικό και «Περιβάλλον και Υγεία» για το Νηπιαγωγείο. Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 στην κεντρική πλατεία Λαζαράτων Λευκάδας μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους εκατοντάδες φυτά που είχαν μεγαλώσει με φροντίδα και αγάπη οι μαθητές.

Τιμητική παρουσία ήταν της εκπροσώπου της Τοπικής Ομάδας Κύπρου «Κυπρίων Σπόροι» κ. Αντιγόνης Αγαθοκλέους, η οποία συμμετείχε στη γιορτή με φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες της Μεγαλονήσου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο και στήριξαν την προσπάθειά μας:

Τους συντονιστές της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ κ. Κώστα Τσίγκο και την κ. Χαρά Σαΐτη για την απρόσκοπτη αγάπη και συνεργασία τους.

Την κ. Αντιγόνη Αγαθοκλέους για την ανιδιοτελή και ουσιαστική συμμετοχή της.

Τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Φίλιππο Κούρτη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Θωμά Κακλαμάνη για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Τους συναδέλφους που βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

Όλους τους επίσημους και ανεπίσημους επισκέπτες που παρευρέθησαν και  δίνουν τη δύναμη στα παιδιά μας να συνεχίσουν την προσπάθεια υλοποίησης του οράματος για έναν καλύτερο κόσμο με αυτάρκεια, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων
Ευμορφία Σωτηροπούλου και Ελένη Αντωνιάδου (Νηπιαγωγείο)

Πάνος Πολυχρονόπουλος (Δημοτικό)