Αρχική Άλλες ειδήσεις Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

0

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ συμμετέχοντας ενεργά στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ (EXPOTROF) Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων από όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των άλλων Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, στηρίζει τους παραγωγούς των νησιών μας και θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην προβολή των τοπικών μας προϊόντων και της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας.

Η Έκθεση που διαρκεί μέχρι και αύριο 29/1/2018, είχε τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες μας.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης (την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου) τα Χορωδιακά και τα Χορευτικά μας Τμήματα μάγεψαν το κοινό, τους  Περιφερειάρχες και άλλους φορείς των περιφερειών από όλη την Ελλάδα, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, προέδρους και εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων και τους ταξίδεψαν νοερά στον τόπο μας την Επτάνησο. Παράλληλα με τις τοπικές μας γεύσεις όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν μια γεύση από την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.

Συμμετείχαν η Χορωδία <<ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ>> Της ΟΣΚΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής), το Χορευτικό συγκρότημα Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών <<Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ>> η Χορωδία Κεφαλλονιάς του Συλλόγου Φαρακλάδων <<Η ΕΥΓΕΡΟΣ>>, το Χορευτικό του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκάδας <<ΛΑΟΠΟΛΙΣ>> και το χορευτικό συγκρότημα  του Κυθηραϊκού  Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου αντιπροσωπία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας επισκέφτηκε την Έκθεση και το Περίπτερο Ιονίων Νήσων, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους παραγωγούς μας. Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την ΠΙΝ, τους τοπικούς φορείς και τους παραγωγούς μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ώστε όλοι μαζί από κοινού να στηρίζουμε την παραγωγή μας, τους επαγγελματίες μας, τους επιχειρηματίες μας και γενικότερα την τοπική μας οικονομία, τοπική μας παράδοση, τοπική μας κληρονομιά!

Το Δ.Σ. της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ συγχαίρει από καρδιάς όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση και βοήθησαν από πρώτο χέρι στην ανάδειξη του τοπικού πλούτου των νησιών μας και ελπίζουμε στην επόμενη Έκθεση (6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ) να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι παραγωγοί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ       ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ- ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ

Προηγούμενο άρθροΆλικος πάγος: Βιβλιοπαρουσίαση στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα αναβάσεων και δραστηριοτήτων 2018 του ΕΟΣ Πρέβεζας