Αρχική Άλλες ειδήσεις Facebook: Επέλεξε ποιος κληρονομεί το προφίλ σου μετά θάνατον

Facebook: Επέλεξε ποιος κληρονομεί το προφίλ σου μετά θάνατον

0

legacy-contact-facebook-01-570

Κι όμως είναι και αυτό ένα πρόβλημα της ψηφιακής εποχής που ζούμε, όσο μακάβριο και αν ακούγεται. ToFacebook με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο είναι λογικό να αντιμετωπίζει κάποιο ποσοστό θνησιμότητας και αποφάσισε να διευθετήσει το ζήτημα των προφίλ που μένουν πίσω. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε το Facebook και ανησυχείτε για το τι θα απογίνει η σελίδα σας, υπάρχει λύση.

Από σήμερα το Facebook έχει διαθέσιμη την «ψηφιακή διαθήκη», δηλαδή μπορείς να επιλέξεις έναν από τους ψηφιακούς σου φίλους ως κληρονόμο του προφίλ σου στην περίπτωση που δεν είσαι πλέον εν ζωή.

Όταν λοιπόν το Facebook ειδοποιηθεί ότι ο χρήστης πέθανε, τότε θα μετατρέψει το προφίλ σε «ψηφιακό μνημείο» και από αυτή τη στιγμή ο κληρονόμος θα έχει το δικαίωμα να προβεί σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Θα μπορεί να αλλάξει την φωτογραφία του προφίλ και την cover photο, να δεχθεί αίτημα φιλίας, να γράψει ένα ειδικό ποστ που θα εμφανίζεται στην αρχή του timeline του «μνημείου». Μπορεί για παράδειγμα να το χρησιμοποιεί για να ενημερώσει πότε θα γίνει το μνημόσυνο.

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις να επιτρέπεται στον κληρονόμο σου να κατεβάσει ένα αρχείο με φωτογραφίες, posts και πληροφορίες προφίλ. Όμως οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν όπως ήταν ενώ δεν θα μπορεί ο κληρονόμος να έχει πρόσβαση στα μηνύματα. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να εμπιστευτείτε κανέναν ως κληρονόμο, μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί το προφίλ σας μετά τον θάνατό σας.

Το νέο feature είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μόνο και σύντομα θα έρθει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: techblog.gr

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου της Φιλαρμονικής για τον αποκριάτικο χορό και οι τυχεροί λαχνοί
Επόμενο άρθροΤα δρώμενα των πολιτιστικών συλλόγων στην Καρυά