Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία 2+1 απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα γόνατος

2+1 απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα γόνατος

0

f45cd2_shutterstock_86502880_960x400.jpg_960x400_c_Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών που έχουν να κάνουν με το σώμα. Προέρχεται είτε από αθλητική δραστηριότητα, είτε από συνέπειες ηλικιακές, από βλάβη στους χόνδρους κ.τ.λ.

Γι’ αυτό, το να προστατεύετε τις αρθρώσεις σας είναι πολύ σημαντικό. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να το κάνετε πράξη, ώστε να μην φτάσετε στο στάδιο της προβληματικής αρθρίτιδας και χρειάζεται να προχωρήσετε σε κάποια επέμβαση κατά της αρθρίτιδας.

  • Προσέξτε τα πόδια σας

Αγοράστε αθλητικά παπούτσια με μεγάλη προσοχή. Μία κακή εφαρμογή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα πόδια σας, από την στιγμή που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις αρθρώσεις. Η ευλυγισία που πρέπει να έχει το παπούτσι είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους.

Πως θα βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μία καλή επιλογή παπουτσιών; Κατά την διάρκεια της άσκησής σας ή του απλού περπατήματος, τα πόδια σας δεν θα πρήζονται. Το να αγοράσετε ένα ζευγάρι από ένα εξειδικευμένο κατάστημα υποδημάτων είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα προνόμια για να μην ταλαιπωρηθείτε από αρθρίτιδα στα γόνατά σας.

  • Επιλέξτε τις σωστές μορφές άσκησης

Και όμως υπάρχουν πολλές μορφές άσκησης, που μπορούν να κρατήσουν τις αρθρώσεις σας ανέπαφες και παράλληλα να σας βοηθάνε να χάνετε και θερμίδες, κρατώντας τον εαυτό της σε φόρμα. Η κολύμβηση για παράδειγμα ή η ποδηλασία, γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς να αποδυναμώνει τις αρθρώσεις. Επιπλέον κρατάει το σώμα σας σε μία σταθερή ευθυγράμμιση.

Ιδιαίτερα συχνή αρθρίτιδα είναι η αρθρίτιδα γόνατος η οποία μπορεί να είναι φλεγμονώδης, μεταβολική ή εκφυλιστική.

  • Διατροφή φιλική στις αρθρώσεις

Για να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα ένας ακόμα τρόπος, είναι η διατροφή. Ευτυχώς η μεσογειακή διατροφή είναι χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, προστατεύοντας το σώμα σας από τον πόνο στις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον πόνο στις αρθρώσεις, τις παθήσεις που τον προκαλούν και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αρθρίτιδα στην ιστοσελίδα arthro-specialist.gr

Προηγούμενο άρθροΤο powertex και η Μαριάννα Κοντοέ στην Λευκάδα και το Χειρο_ποιείν!!!
Επόμενο άρθροΞεκινά η νέα χορευτική χρονιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάνας “Οι Σκάροι”